طرز تهیه گوشت و لوبیا، غذایی سنتی و لذیذ

به گزارش راوه بلاگ، خبرنگاران | سرویس آشپزی - گوشت و لوبیا غذایی سنتی است که از دیرباز در شهر های اصفهان و کاشان طبخ می گردد. به طور سنتی این غذا را در دیگ مسی تهیه می کردند، اما شما از هر نوع قابلمه ای برای این منظور می توانید بهره ببرید.

طرز تهیه گوشت و لوبیا، غذایی سنتی و لذیذ

مواد لازم برای تهیه گوشت و لوبیا

به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
گوشت بی استخوان250 گرم
قلوه گاه250 گرم
سبزی500 گرم
لوبیا سفیدیک لیوان پر
برنج خردهیک استکان
سیب زمینییک عدد متوسط
نمک و زردچوبهبه میزان لازم

چند نکته:

  • حتما از گوشت بی استخوان و قلوه گاه گوسفند یا بره بهره ببرید و توجه داشته باشید که قلوگاه باید چرب باشد.
  • سبزی این غذا شامل تره، جعفری و شنبلیله می گردد. مقدار تره نسبت به دو نوع سبزی دیگر باید بیشتر باشد، همچنین بیش از چند شاخه شنبلیله استفاده نکنید، زیرا باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.
  • لوبیا سفید را 12 الی 24 ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.

  • برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید. توجه داشته باشید که مقداری نمک نیز به آب برنج اضافه نمایید.

طرز تهیه گوشت و لوبیا

  1. ابتدا سبزی را تمیز نموده و کاملا بشویید. برای این منظور از ضدعفونی نماینده میوه و سبزیجات بهره ببرید.
  2. سبزی ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. احتیاجی نیست که سبزی ها خیلی خرد شوند، زیرا پس از پخت، همراه با سایر مواد اولیه کوبیده خواهند شد.

  3. گوشت و قلوه گاه را بشویید و خرد کنید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.

  4. لوبیا را که خیس و چند بار آب آن را عوض نموده بودید، در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
  5. اکنون سبزی، گوشت و لوبیا سفید را در قابلمه بریزید و 6 الی 8 لیوان آب به آن اضافه کنید.

  6. قابلمه را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید و مقداری زردچوبه نیز به غذا اضافه کنید.
  7. درب آن را ببندید تا بپزد.
  8. هنگامی که گوشت و لوبیا کاملا پخته شد، آب برنج را دور ریخته و برنج را به غذا اضافه کنید.
  9. سیب زمینی را پوست گرفته و به غذا بیفزایید.
  10. زمانی که تمام مواد کاملا پخته شدن، نمک غذا را اندازه نموده و پس از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  11. آب غذا را جدا نموده و کنار بگذارید.
  12. سپس مابقی غذا را با گوشتکوب کاملا بکوبید تا له گردد.
  13. اکنون گوشت و لوبیا را در ظرف بکشید و آب غذا را نیز جداگانه در کاسه سرو کنید.

این غذای سنتی را معمولا با نان سرو می نمایند. در کنار آن می توانید از ترشی نیز بهره ببرید تا سفره ای کاملا سنتی داشته باشید.

چند نکته:

  • در مرحله 12 غذا باید حدود دو لیوان آب داشته باشد. در صورتیکه آب غذا بیشتر بود آن را روی حرارت بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شده و به حدود دو لیوان برسد. به علاوه اگر آب غذا کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و صبر کنید تا با غذا چندجوش بزند.

  • برای کوبیدن گوشت و لوبیا از گوشکوب برقی یا غذاساز استفاده نکنید، زیرا این غذا باید همانند حلیم کش بیاید.
  • اگر برای طبخ این غذا از زودپز بهره ببرید، به زمان کمتری احتیاج خواهید داشت.
  • به این غذا روغن اضافه نمی گردد و تنها از چربی قلوه گاه استفاده می گردد، بنابراین حتما توجه داشته باشید که این بخش گوشت چربی داشته باشد تا غذا خشک و بی مزه نگردد.

  • اگر هنگام طبخ لوبیا سفید زودتر از گوشت پخته شد، نگران له شدن آن نباشید، زیرا در نهایت این غذا کوبیده شده و تمام مواد اولیه یک دست می شوند.

گوشت و لوبیا غذایی بسیار مقوی است. گوشت قرمز حاوی مقادیر قابل توجهی از پروتئین و آهن است و برای سلامتی بدن عامل مهمی محسوب می گردد. علاوه بر این، وجود لوبیا سفید در این خوراک سنتی سبب اضافه شدن پروتئین گیاهی به این غذا شده است. برنج نیز کلسیم را به آن اضافه می نماید و سبزی موجود در گوشت و لوبیا نیز حاوی فیبر لازم برای سلامت سیستم گوارش است.

منبع: setare.com
انتشار: 8 خرداد 1400 بروزرسانی: 8 خرداد 1400 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 2332

به "طرز تهیه گوشت و لوبیا، غذایی سنتی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گوشت و لوبیا، غذایی سنتی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید