طرز تهیه گولاش؛ خوراک ملی مجارستان
به گزارش راوه بلاگ، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای لذیذ و مشهور گولاش، به مجارستان سفر خواهیم کرد.
خبرنگاران میخواهد هرروز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. با پخت یکی از غذاهای معرفی شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان می توانید بدون ترک کردن آشپزخانه تان، از مزه کردن بخشی از مقصد موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید. امروز قرار است به مجارستان در اروپای مرکزی سفر کنیم و غذای ملی این کشور، یعنی سوپ مقوی و خوشمزه گولاش (Goulash) را بپزیم.
گولاش چیست؟
گولاش، یکی از شناخته شده ترین غذاهای مجارستانی است. اما باید بدانید که در این کشور یک گولاش واقعی، خورش نیست، بلکه یک سوپ مقوی و سالم، متشکل از پاپریکای فراوان و پیاز، گوشت گوساله و گاهی گوسفند، سیب زمینی و تیپتکه (csipetke) یا رشته فرنگی است.
کارولی گاندل (Károly Gundel)، یک سرآشپز مشهور مجارستانی در کتاب آشپزی کلاسیک مجارستانی در سال 1937، می نویسد:
در خارج از مجارستان، تقریبا هر غذایی که پر از پاپرپیکا باشد را به نام گولاش می شناسند.
کلمه گویاش (gulyás) به معنای گاوچران است؛ این غذا در اصل به وسیله گاوچرانان قرن نهمی خلق شد؛ افرادی که گوشت گاو را با نور خورشید خشک می کردند. جورج لنگ (George Lang) در کتاب غذاهای مجارستان در سال 1971 می نویسد:
آن ها هر زمانی که غذا می خواستند، یک تکه گوشت خشک شده برمی داشتند، کمی آب به آن اضافه می کردند و می جوشاندند.
گولاش کماکان یک وعده غذایی ساده روزمره است که معمولا با تکه های بزرگی از نان سفید خورده می گردد و غالبا آن را روی آتش در یک بوگراچ (bogrács) یا دیگ می پزند.
مواد لازم
برای 4 نفر
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 عدد پیاز میانه پوست کنده و نگینی خردشده
- 450 گرم گوشت گوساله خورشتی که به صورت مکعبی خرد شده باشند
- 2 حبه سیر پوست کنده و ساطوری شده
- 3 قاشق غذاخوری پاپریکا
- 1 قاشق غذاخوری پودر زیره سیاه
- فلفل چیلی قرمز به میزان لازم
- 2 تا 3 لیوان آب
- 400 گرم سیب زمینی پوست کنده و نگینی خردشده
- 3 عدد هویج میانه پوست کنده و نگینی خردشده
- نمک به میزانی لازم
- نان برشته و نودل تازه برای سرو
دستور پخت
1. روغن را در یک قابلمه چدنی داغ کنید. پیازها را به آن اضافه کنید و تا زمانی که نرم و طلایی شوند به سرخ کردن ادامه دهید.
2. گوشت گوساله را به پیاز اضافه نموده و تا زمانی که تغییر رنگ بدهد و آب آن تبخیر گردد، آن را هم بزنید و سرخ کنید.
3. سیر، پاپریکا، زیره سیاه و فلفل چیلی قرمز را اضافه کنید و برای چند دقیقه آن ها را سرخ کنید تا کاملا گوشت را بپوشانند. داخل قابلمه آب بریزید تا روی گوشت را به طور کامل بپوشاند.
4. سیب زمینی و هویج را اضافه کنید.
5. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید که گولاش برای حداقل یک ساعت، بجوشد و بپزد تا گوشت کاملا ترد و سیب زمینی ها و هویج ها پخته شوند.
6. سوپ را با میزان لازم نمک و فلفل مزه دار کنید.
7. گولاش را با نان برشته یا نودل تازه سرو کنید.
نکته مهم
گولاش را به سادگی می توان در خانه درست کرد؛ اما بهتر است گوشت و سبزیجات را به میزان های مساوی برش بزنید تا به صورت یک دست پخته شوند. بعلاوه اگر به پاپریکای مجارستانی دسترسی دارید تا در طبخ از آن بهره ببرید، نتیجه کار شما طعمی نزدیکتر به گولاش اصل مجارستانی خواهد داشت.
ویدیو
سفر به مجارستان با طعم گولاش
زمستان های سرد و طولانی در مجارستان، احتیاج به غذاهای آرام پز و ساده ای چون گولاش را در این کشور توجیه می نمایند. گولاش با نودل یا کوفته (دامپلینگ)، ترکیب فوق العاده ای است.
گولاش را نباید با پورکولت (pörkölt)، دیگر غذای ملی مجارستان که یک خورش گوشت سرخ شده است، اشتباه گرفت. یک کاسه گولاش، پر از گوشت و سبزیجات لذیذی است که با نودل های تخم مرغی یا رشته فرنگی به نام تیپتکه (csipetke)، یک غذای کامل را به شما ارائه می نماید.
پاپریکای مجارستانی، شبیه به نسخه دودی اسپانیایی یا نسخه هایی که با طعم ملایم تر در سوپرمارکت ها پیدا می شوند، نیست و دارای عطر و طعم شدید فلفل قرمز است و رنگ قرمز تیره ای به غذا می دهد. بسته به نوع فلفل پاپریکا، این ادویه ممکن است طعم بسیار تند، شیرین و نیمه شیرین داشته باشد اما حتی نسخه های بسیار تند آن، بو وطعمی متفاوت با پودر چیلی یا فلفل چیلی تازه دارند.
اگر از جمله کسانی هستید که این غذا را چشیده اید یا با دستور پخت آن آشنایی دارید، می توانید در بخش نظرات این مقاله، تجربه خود را با ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet