طرز تهیه کوفته نخود فرنگی با یک سس خوشمزه
به گزارش راوه بلاگ، کوفته نخود فرنگی یکی از و از انواع غذاهای سبک و گیاهی هستش که به جای گوشت بر پایه نخود فرنگی درست می شه. شما می تونید کوفته نخود فرنگی رو به صورت سرخ شده و فینگرفودی یا همراه با سس کاری با نان یا با برنج سرو کنید. از اونجایی که این نوع کوفته بدون گوشت درست می شه، می تونه گزینه بسیار خوبی برای گیاهخواران و افرادی باشه که رژیم کاهش وزن دارن. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کوفته نخود فرنگی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه کوفته نخود فرنگی با سس کاری در یک نگاه
برای تهیه کوفته نخود فرنگی با سس کاری، اول سیب زمینی ها رو آبپز کنید و کنار بذارید. پیاز و سیر رو خرد و جعفری یا گشنیز رو ریز کنید. نخود فرنگی رو حدود 5 دقیقه بجوشونید، نصفش رو له کنید و نصف دیگه رو سالم نگه دارید. بعد نخود فرنگی، سیب زمینی رنده شده، پیاز، سیر، سبزی و ادویه ها رو توی کاسه بریزید، ورز بدید و در صورت شل بودن کمی آرد نخودچی یا سوخاری اضافه کنید. از مایه توپک هایی به میزان گردو درست کنید و اگه خواستید وسطش پنیر یا مغزیجات بذارید. کوفته ها رو نیم ساعت توی یخچال بذارید تا خودشون رو بگیرن. هم زمان سس کاری رو آماده کنید؛ پیاز، سیر و زنجبیل رو تفت بدید، ادویه ها، پوره و رب گوجه رو اضافه کنید، بعد شیر نارگیل و کمی آب بریزید و بذارید جا بیوفته. در نهایت کوفته ها رو داخل سس بچینید و با حرارت ملایم 8 تا 10 دقیقه بپزید. این غذای خوش عطر رو می تونید با برنج یا نون سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن کوفته نخود فرنگی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کوفته نخود فرنگی (برای 3 تا 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
نخود فرنگی تازه یا نخود فرنگی منجمد | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد میانه |
سیر | 2 حبه |
گشنیز یا جعفری تازه و ریز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی یا آرد سوخاری | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پودر تخم گشنیز و فلفل قرمز | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مغز گردو یا پنیر موزارلا | برای گذاشتن داخل کوفته |
نان یا برنج | برای سرو با کوفته |
مواد لازم برای تهیه سس کاری کوفته نخود فرنگی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
سیر (برای سیر داغ) | 2 تا 3 حبه |
زنجبیل رنده شده | 1 قاشق چای خوری |
رب گوجه | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
شیر نارگیل | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع یا روغن نارگیل | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل قرمز (اختیاری) | نوک قاشق چای خوری |
پودر گشنیز خشک | نصف قاشق چای خوری |
گرام ماسالا یا ادویه کاری | 1 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 40 تا 45 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت مایه کوفته نخود فرنگی: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه سس کاری: حدود 10 تا 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کوفته نخود فرنگی با سس کاری: 8 تا 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته نخود فرنگی با سس کاری
طرز تهیه کوفته نخود فرنگی با سس کاری یا بعضی دیگر از انواع سس یا به صورت فینگرفودی سرخ شده یا در فر به عنوان یکی از انواع غذاهای گیاهی خوشمزه قابل انجامه.
مرحله اول: سیب زمینی ها رو آبپز کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته نخود فرنگی با سس کاری، سیب زمینی ها رو به خوبی بشورید و همراه با میزانی آب در قابلمه مناسبی بریزید. این قابلمه رو روی حرارت میانه بذارید تا سیب زمینی آبپز بشه. در صورت تمایل، می تونید سیب زمینی رو به جای آبپز کردن، بخارپز کنید. بعد از پخته شدن سیب زمینی، حرارت رو خاموش کنید و سیب زمینی ها رو کنار بذارید تا خنک بشن.
مرحله دوم: مواد اولیه رو آماده کنید
حالا، پیاز شسته شده و بدون پوست رو به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بذارید. حبه های سیر شسته و بدون پوست رو هم رنده یا له کنید. جعفری یا گشنیز تازه رو هم به دقت پاک کنید و بشورید. برگ های ترو تازه سبزی رو در سبد بریزید تا آب اضافی اون خارج بشه. بعد، جعفری یا گشنیز تازه رو به صورت ریز ساطوری کنید. اگه به سبزی تازه دسترسی ندارید می تونید از جعفری یا گشنیز خشک بهره ببرید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع سبزیجات خشک مانند جعفری و گشنیز می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: نخود فرنگی رو بپزید
باید نخود فرنگی ها رو آماده کنید. نخود فرنگی تازه خیلی بهتره؛ ولی یخ زده هم جواب می ده. یه قابلمه کوچیک آب بذارید روی گاز تا جوش بیاد. وقتی آب قل قل کرد، نخود فرنگی ها رو بریزید توش و بذارید حدود 5 دقیقه بجوشن. لازم نیست بیشتر بپزن، چون زیادی نرم می شن و موقع کوفته درست کردن حالت خمیری پیدا می کنن.
برای خرید انواع صیفی و سبزیجات منجمد مانند نخود فرنگی منجمد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: نخود فرنگی پخته رو آماده کنید کنید
بعد از گذشت این مدت، نخود فرنگی ها رو آبکش کنید و بذارید چند دقیقه بمونن تا آب اضافی شون کاملا گرفته بشه. حالا نصف نخودفرنگی ها رو با پشت قاشق یا با گوشت کوب دستی له کنید تا مثل پوره بشن. نصف دیگه رو سالم نگه دارید، چون همین دونه های نخودفرنگی وسط کوفته باعث می شن موقع خوردن یه بافت خوشمزه و دونه دار حس بشه و کوفته ها خیلی یکدست و خمیری نشن.
مرحله پنجم: مایه کوفته نخود فرنگی رو درست کنید
در این مرحله از طرز تهیه کوفته با نخود فرنگی، یه کاسه بزرگ بیارید که راحت بشه مایه کوفته رو توش ورز داد. حالا نخود فرنگی له شده و سالم رو با هم بریزید توی این کاسه. سیب زمینی های آبپز رو پوست بگیرید و له یا رنده کنید. سپس، رنده سیب زمینی رو به نخود فرنگی ها اضافه کنید.
مرحله ششم: باقی سبزیجات رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کوفته نخود فرنگی خوشمزه، وقتشه پیاز و سیری رو که قبلا نگینی و رنده کردید هم به مایه کوفته اضافه کنید. در صورت تمایل، می تونید پیاز رو با کمی روغن یه تفت کوچیک بدید تا سبک بشه، بعد اضافه کنید. سبزیجات خردشده مثل جعفری یا گشنیز رو هم هم داخل همین کاسه بریزید.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: ادویه ها رو هم اضافه کنید
حالا وقتشه همه ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، کمی پودر تخم گشنیز و فلفل قرمز (بسته به ذائقه) رو هم به مایه کوفته اضافه کنید. ادویه رو کم نزنید، چون نخود فرنگی به خودی خودش مزه خیلی ملایمی داره و با ادویه ست که خوش طعم می شه.
برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: مایه کوفته نخود فرنگی رو ورز بدید
همه مواد رو با دست به خوبی ورز بدید تا یه مخلوط یکدست ایجاد بشه. اگه دیدید مایه کوفته زیادی شل شده و به دست می چسبه، کمی آرد نخودچی یا آرد سوخاری رو به تدریج در این کاسه بریزید و دوباره ورز بدید. این کار باعث می شه مایه کوفته سفت تر و چسبناک تر بشه. برعکس، اگه خیلی سفت شد، می تونید چند قطره آبلیموی تازه یا حتی یه قاشق شیر اضافه کنید تا کمی لطیف تر بشه.
برای خرید آرد نخودچی، آرد سوخاری و شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: کوفته های نخود فرنگی رو شکل بدید
در این مرحله از طرز تهیه کوفته با پوره نخود فرنگی، دیگه وقت شکل دادن کوفته هاست. برای اینکه مایه به دستتون نچسبه، یه کم روغن یا آب روی دستتون بمالید. از مایه به میزان یه گردوی درشت بردارید و کف دست تون قل بدید تا گرد و خوش فرم بشه. اینجا از یه ترفند خوشمزه هم می تونید بهره ببرید؛ وسط هر کوفته یه تیکه کوچیک پنیر موزارلا، یا حتی یه دونه گردو یا بادوم بذارید. این کار باعث می شه وقتی کوفته رو گاز می زنید، یه سورپرایز مجذوب کننده توی دلش پیدا کنید.
برای خرید انواع مغزیجات مانند گردو و بادام و انواع پنیر پخت و پز مانند موزارلا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دهم: کوفته ها رو در یخچال استراحت بدید
کوفته های آماده رو یکی یکی توی یه سینی بچینید. سینی حاوی کوفته نخود فرنگی رو حدود نیم ساعت توی یخچال بذارید تا خودشون رو بگیرن. اینطوری موقع پخت وا نمی رن و ترک هم نمی خورن.
مرحله یازدهم: سس کاری رو آماده کنید
در فاصله استراحت کردن کوفته ها بهتره سراغ درست کردن سس کاری برید. برای این منظور، اول توی یه قابلمه یا تابه 2 تا 3 قاشق روغن بریزید و روی حرارت میانه بذارید. پیاز رو نگینی کنید و در این تابه تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. بعدش، سیر رو له کنید و داخل این تابه بریزید. زنجبیل تازه رو هم رنده نموده و به محتویات این تابه اضافه کنید. این ترکیب رو یکی دو دقیقه دیگه هم بزنید تا عطرشون بلند بشه. حالا زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و گشنیز خشک رو بریزید و سریع هم بزنید تا نسوزه.
مرحله دوازدهم: سس کاری رو تکمیل کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس کاری، اول گوجه ها رو پوست بگیرید و رنده کنید. حالا پوره گوجه فرنگی و رب گوجه رو به محتویات تابه اضافه کنید و بذارید برای 5 تا 7 دقیقه بجوشه تا آبش کشیده بشه و سس غلیظ تر بشه. در این مرحله یه لیوان شیر نارگیل () و کمی آب اضافه کنید، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید سس حدود 10 دقیقه ریز جوش بخوره تا جا بیفته. در آخر ادویه کاری یا گرام ماسالا و کمی نمک رو اضافه کنید و هم بزنید.
برای خرید رب گوجه فرنگی و ادویه کاری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سیزدهم: کوفته نخود فرنگی رو داخل سس بچینید
حالا می تونید کوفته های نخود فرنگی رو به آرومی داخل تابه حاوی سس کاری بچینید. درب تابه رو ببندید، حرارت رو ملایم کنید و اجازه بدید کوفته ها حدود 8 تا 10 دقیقه با درب بسته بپزن تا طعم سس به خورد کوفته ها بره.
مرحله آخر: کوفته نخود فرنگی رو سرو کنید
پس از گذشت این مدت، کوفته نخود فرنگی رو همراه با سس خوشمزه ش در ظرف بریزید. این غذای گیاهی لذیذ رو می تونید با انواع نان یا حتی با برنج سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع نان و انواع برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش پخت کوفته نخود فرنگی فینگرفودی
طرز تهیه کوفته نخود فرنگی فینگرفودی در مراحل اولیه و. آماده سازی مایه کوفته درست مثل رسپی بالاست؛ با این تفاوت که بعد از آماده کردن توپک های کوفته و استراحت دادن شون در یخچال، باید کوفته ها رو توی پودر سوخاری بغلتونید. بعدش کمی روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا داغ بشه. کوفته ها رو در این تابه سرخ کنید؛ یا به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه بذارید؛ یا با همین دما برای 15 تا 18 دقیقه در ایرفرایر قرار بدید تا طلایی بشن. شما می تونید کوفته نخود فرنگی فینگرفودی رو همراه با انواع سس سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوفته نخود فرنگی
- نخود فرنگی رو فقط چند دقیقه بجوشونید یا بخارپز کنید تا زیادی نرم نشه؛ وگرنه بافت کوفته خمیری می شه.
- نصف نخود فرنگی رو له کنید و نصف دیگه رو سالم بذارید تا بافت کوفته خوش فرم و دونه دونه باشه.
- سیب زمینی رو خوب له کنید تا توی مایه گلوله نشه و کار رو خراب نکنه.
- برای چسبندگی بهتر، آرد سوخاری یا آرد نخودچی رو کم کم اضافه کنید تا مایه فرم بگیره.
- اگه مایه کوفته زیادی سفت شد، چند قطره آبلیمو یا یه قاشق شیر می تونه نجاتش بده.
- قبل از سرخ کردن، کوفته ها رو حداقل 30 دقیقه بذارید توی یخچال تا خودشون رو بگیرن و وا نرن.
- دست هاتون رو کمی چرب کنید تا مایه به دست نچسبه و کوفته ها گرد و خوشگل دربیان.
- روغن نباید خیلی داغ باشه، حرارت میانه باعث می شه کوفته ها آروم بپزن و ترک نخورن.
- کوفته های کوچیک تر زودتر می پزن و برای مهمونی ها هم ظاهر شیک تری دارن.
- اضافه کردن سبزی معطر و کمی ادویه کاری یا گرام ماسالا طعم کوفته نخود فرنگی رو خاص تر می کنه.
- برای رژیمی ها، پخت در فر یا ایر فرایر برترین انتخابه.
- وسط هر کوفته می تونید یه تیکه پنیر یا آجیل بذارید تا موقع خوردن سورپرایز داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته نخود فرنگی
چرا گاهی اوقات کوفته نخود فرنگی وا می ره؟
احتمالا یا مایه کوفته زیادی شل بوده (پیاز آب انداخته یا آرد کم بوده) یا اینکه قبل از پخت بهش استراحت ندادید. حدود 30 دقیقه توی یخچال گذاشتن خیلی یاری می کنه.
می شه کوفته نخود فرنگی رو از قبل درست کنیم؟
بله، می تونید مایه رو آماده کنید و تا یک روز توی یخچال نگه دارید. حتی می شه کوفته ها رو فرم بدید و فریز کنید. موقع احتیاج هم مستقیما (بدون یخ زدایی) توی فر یا ایر فرایر قرار بدید.
بدون سیب زمینی هم می تونیم کوفته نخود فرنگی درست کنیم؟
سخت می شه، چون سیب زمینی نقش چسبندگی داره. اگه نخواید سیب زمینی بزنید، بهتره از آرد نخودچی بیشتر یا حتی یه قاشق اوتمیل (جو پرک آسیاب شده) بهره ببرید.
کدوم روش پخت بهتره؟
برای طعم، سرخ کردن و پخت با سس کاری عالیه. برای رژیمی ها، ایر فرایر یا فر انتخاب خوبیه.
چه سسی با کوفته نخود فرنگی بیشتر می چسبه؟
سس ماست و سیر، سس تارتار، سس کاری هندی یا حتی یه دیپ ساده ماست و خیار. بستگی داره به سبک سرو شما.
چطور کوفته ها رو فینگرفودی سرو کنیم؟
برترین راه اینه که توپک های کوچیک درست کنید، توی ایر فرایر یا فر بپزید و بعد با خلال دندون یا سیخ چوبی در ظرف سرو بچینید.
منبع: افق کوروش