طرز تهیه دونات خانگی، سالم و مغذی

به گزارش راوه بلاگ، دونات یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شیرینی هایی است که در سراسر دنیا جایگاه خاص خود را دارد. در اغلب کشورها به عنوان میان وعده از آن استفاده می نمایند. این شیرینی خوشمزه از سرخ کردن خمیر طعم دار مخصوصی در روغن تهیه می گردد که با انواع شکلات ها، مربا و حتی مغزها طعم و رنگ های مختلفی به خود می گیرد.

طرز تهیه دونات خانگی، سالم و مغذی

دونات با شکل و ظاهر متفاوتی طبخ می گردد.

فرق دونات با پیراشکی

پیراشکی از شیرینی های مشابه دونات است اما تفاوت های با هم دارند و یکسان نیستند، پیراشکی که در شیرینی فروشی ها موجود است، تقریباً همان دونات است با این تفاوت که درون آن مارمالات و کرم فیل می ریزند. البته پیراشکی فقط مختص شیرینی نیست، حتماً در ساندویچی ها پیراشکی سوسیس و کالباس هم دیده اید، این نوع از پیراشکی خمیر شیرین ندارد و پیراشکی در حقیقت به مثابه نان ساندویچ عمل می نماید.

پیراشکی در سال 1328 وارد ایران شد. اما دونات خیلی پیش تر در اروپا (احتمالاً هلند زادگاه او بوده) کشف و روانه سراسر جهان شد. در کشورهای اروپایی نیز دونات در حجم زیاد فراوری و مصرف می گردد.

دونات یک خوراکی (شیرینی) خوشمزه که علاوه بر شیرینی فروشی ها، در نان فروشی ها و حتی سوپرمارکت ها نیز عرضه می گردد.

دونات خانگی تهیه و نوش جان کنید

امروز با شما هستیم تا به ساده ترین روش تهیه این شیرینی محبوب را به شما آموزش دهیم. می توانید به تعداد زیاد در خانه درست نموده و به عنوان میان وعده نوش جان کنید.

بعلاوه با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان می توانید این دونات های خوشمزه را به روش های مختلف تهیه، تزیین و نوش جان کنید.

مدت زمان تقریبی برای تهیه دونات 3 ساعت است، با این اندازه مواد حدوداً 25 تا 30 دونات با سایزی که در تصویر مشاهده می کنید، خواهید داشت.

مواد مورد احتیاج جهت تهیه دونات:

آرد سفید قنادی 4 پیمانه
شکر4 قاشق غذاخوری
کره 70 گرم
تخم مرغ2 عدد
وانیل نوک قاشق چایخوری
شیر1 پیمانه
نمک1/2 قاشق چای خوری
خمیر مایع1 قاشق غذاخوری

نکته: رعایت اندازه مواد با دستور پخت در بهتر شدن خمیر و دونات های شما بسیار حائز اهمیت است.

منظور از پیمانه، پیمانه های شیرینی پزی است که حدوداً معادل یک استکان فرانسوی دسته دار است.

در اولین مرحله خمیر مایه و یک قاشق از شکر را روی شیر ولرم ریخته و 10 دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه عمل کند.

بعد از گذشت این زمان و عمل کردن خمیر مایه، رنگ محلول به دست آمده باید اندازهی تیره گردد.

در مرحله دوم تخم مرغ و کره به دمای محیط رسیده را با شکر به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شده و بافت صافی از آن ها حاصل گردد.

ترکیب شیر و خمیر مایه عمل آمده را به کره و تخم مرغ ها اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید.

در مرحله سوم آرد سفید قنادی را سه مرتبه الک کنید و کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید و به خوبی با یاری دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیف یکدستی حاصل گردد.

خمیر شما نباید به دست بچسبد و به راحتی قابل شکل دادن باشد.خمیر را در دست بگیرید و 20 بار درون ظرف بکوبید (کمی بالاتر از ظرف برده و روی آن بکوبید تا به خوبی ورز بیاید)؛

یک تا دو ساعت در فضای نسبتاً گرم (کمد گاز یا کنار شوفاژ) قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر گردد.

در مرحله چهارم بعد از سپری شدن زمان اعلام شده پف خمیر را بایاری دست و کمی ورز دادن بگیرید.

روی سطح کار را کمی آرد بپاشید و خمیر را به یاری وردنه به قطر نیم سانتی متر پهن کنید.

با یاری قالب دونات خمیر را قالب بزنید، دونات های قالب و را درون ظرفی بچینید و پارچه ای روی آن بیندازید تا وسط آن خشک نگردد؛

مجدداً حدود نیم ساعت در دمای محیط زمان دهید تا حجم دونات ها دو برابر گردد.

اگر قالب دونات در دسترس نداشتید به یاری یک کاسه یا لیوان می توانید دونات را قالب بزنید؛

با سر ماسوره یا چاقو یا لوله اتوماتیک یا هر ابزار دیگری که در دست دارید وسط آن را سوراخ کنید.

فقط توجه داشته باشید که سایز دونات ها یکسان باشد تا بعد از پخت شکل ظاهری آن ها با هم متفاوت نباشد.

روغن سرخ کردنی را در ظرف مناسبی بریزید.

بهتر است دونات ها را درون روغن غوطه ور گردد، پس ظرفی با مساحت کمتر و ارتفاع بیشتر را انتخاب کنید، منتظر بمانید تا روغن به خوبی داغ گردد سپس دونات ها را یکی یکی درون روغن سرخ کنید.

بعد از خنک شدن آن ها را با شکلات بن ماری شده و ترافل یا انواع مغزها به دل خواه تزیین کنید.

برای رنگی تر شدن دونات ها می توانید از چند قطره رنگ خوراکی و شکلات سفید یاری بگیرید.با توجه به نوع خمیر دونات، معمولاً بهتر است بیشتر از یک تا دو روز نگهداری نگردد چون بافت خمیر سفت می گردد. البته دونات تا یک هفته هم قابل نگهداری در یخچال هست.

اگر تمام موارد دستور فوق را رعایت کنید دونات های شما باید کاملاً سبک و نرم لطیف باشند.

امیدواریم که از آموزش امروز نیز کمال استفاده را برده باشید.

لحظاتتان شاد و جهان به کامتان

منبع: اُکالا
انتشار: 15 بهمن 1400 بروزرسانی: 15 بهمن 1400 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 2750

به "طرز تهیه دونات خانگی، سالم و مغذی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دونات خانگی، سالم و مغذی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید