ساده ترین رسپی کیک روانی (کیک شربتی ترکیه) ، دسر لذیذ ماه رمضان

به گزارش راوه بلاگ، کیک روانی یا کیک شربتی ترکی که به ایرمیک کیک هم معروف است، یکی از خوشمزه ترین انواع کیک خانگی است که اصالت آن به ترکیه برمی گردد. کیک روانی با دستور مشابه ولی در طعم های متفاوت، مثل نارگیلی، پرتقالی، ساده و … تهیه می گردد و یکی از دسرهای محبوب ماه رمضان در کشور ترکیه است. کافی است جای مواد را عوض کنید تا بتوانید یک کیک متفاوت داشته باشید. این کیک، بافت اسفنجی دارد و در آخر روی آن شربت ریخته می گردد تا به خورد آن برود. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران ما طرز تهیه کیک روانی ترکی و رازهای پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

ساده ترین رسپی کیک روانی (کیک شربتی ترکیه) ، دسر لذیذ ماه رمضان

طرز تهیه کیک روانی در یک نگاه

برای درست کردن کیک روانی، ابتدا در یک کاسه، تخم مرغ ها را بشکنید و با شکر هم بزنید. سپس ماست و روغن را اضافه کنید و هم بزنید. پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید. در ادامه، آردها را 3 بار الک نموده و به تدریج به مایه کیک اضافه کنید. وانیل، مغز گردوی خرد شده و بیکینگ پودر را هم اضافه کنید و در جهت عقربه های ساعت هم بزنید تا یک مخلوط یکدست داشته باشید. مایه کیک روانی را در قالب چرب شده بریزید و در فر با دمای 180 درجه به مدت 40 دقیقه بگذارید.

در این فاصله، آب، آب پرتقال و شکر را بجوشانید. سپس آبلیمو را اضافه کنید. 15 دقیقه صبر کنید تا شربت غلیظ گردد. بعد شعله را خاموش کنید تا شربت سرد گردد.

وقتی کیک روانی پخت، آن را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید سرد گردد. سپس شربت سرد شده را روی آن بریزید. کیک را در یخچال به مدت 2 تا 3 ساعت قرار دهید تا شیرینی به خورد کیک برود. بعد کیک را برش بزنید و سرو کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل، جزییات و مواد لازم برای درست کردن کیک روانی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کیک روانی ترکی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد سفید قنادی1 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد ایرمیک (سمولینا)1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ4 عدد
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
ماست1 لیوان فرانسوی دسته دار
مغز گردو (خرد شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
جوش شیرین1 قاشق چای خوری
پوست پرتقال رنده شده1 قاشق چای خوری
وانیل یا پودر هلنوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه شربت کیک روانی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
شکر2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
آب3 لیوان فرانسوی دسته دار
آب پرتقالنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو1 قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کیک روانی: 45 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه کیک روانی پرتقالی

برای درست کردن کیک روانی، هم می توانید ابتدا مایه کیک یا شربت کیک روانی را تهیه کنید. مراحل طرز تهیه کیک روانی را به روش مرحله به مرحله می توانید دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه کیک روانی را آماده کنید

در ابتدا، مواد کیک روانی را از یخچال بیرون بیاورید تا به مدت نیم ساعت در دمای آشپزخانه بمانند و همدما با محیط شوند. آرد سمولینا و آرد سفید را الک کنید و کنار بگذارید. مغز گردوها را خرد کنید و در کمی آرد بغلتانید. پوست نارنجی پرتقال را بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع آرد و گردو را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: تخم مرغ و ماست را با هم مخلوط کنید

در یک کاسه، تخم مرغ ها را بشکنید و شکر را به آنها اضافه کنید. با همزن برقی، به مدت 5 دقیقه بزنید تا کاملا یکدست شده و رنگ آنها کرمی رنگ گردد. سپس روغن مایع و ماست را به تخم مرغ ها اضافه کنید. دوباره با همزن مواد را به مدت 3 تا 4 دقیقه هم بزنید تا کاملا روان و یکدست شوند.

شما می توانید برای خرید روغن مایع، انواع ماست و تخم مرغ، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: آردها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک روانی گردویی، آرد سمولینا و آرد سفید را که الک نموده بودید، به تدریج و طی چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید. اجازه دهید آردها به خوبی در مایه کیک حل شوند. سپس رنده پوست پرتقال را هم اضافه کنید و هم بزنید تا در همه مایه کیک پخش شوند.

مرحله چهارم: بقیه مواد کیک روانی را اضافه کنید

در ادامه، وانیل یا پودر هل، بیکینگ پودر و مغز گردوی خرد شده را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. کف یک قالب فر (اگر قالب دایره ای استفاده می کنید، قطر آن 25 سانتی متر باشد) را با کمی روغن چرب کنید. کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید.

وانیل و بیکینگ پودر را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله پنجم: کیک روانی را بپزید

مایه کیک را در قالب بریزید و قالب را چند بار روی سطح بکوبید تا حباب های آن خارج گردد. سپس قالب را در طبقه وسط فر بگذارید. حدود 45 دقیقه قالب را در فر بگذارید و تا قبل از نیم ساعت از زمان گذاشتن قالب در فر، درب فر را باز نکنید. اجازه دهید کیک کاملا بپزد و کمی روی آن طلایی گردد. در این فاصله شربت کیک روانی را درست کنید.

مرحله ششم: مواد شربت را بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه کیک روانی ترکیه ای، در یک قابلمه، آب، آب پرتقال و شکر را بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مواد آغاز به جوشیدن نمایند. سپس شعله را کم کنید تا به آرامی، دانه های شکر در آب و آب پرتقال حل شوند.

شکر و آب انواع آبمیوه را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: آبلیمو را اضافه کنید

بعد از اینکه شکر در آب حل شد، آبلیمو را به آن اضافه کنید. شعله را کم کنید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا شربت شما غلیظ گردد. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید شربت از دما بیفتد و ولرم یا سرد گردد.

آبلیمو را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله هشتم: شربت را روی کیک روانی بریزید

وقتی کیک پخت، برای اطمینان، یک خلال دندان را در کیک فرو ببرید. اگر کیک به آن نچسبید، آن را از فر بیرون بیاورید. کیک روانی را در دمای آشپزخانه بگذارید تا کمی از دما بیفتد و داغ نباشد. سپس با همان خلال دندان، سوراخ هایی را در کیک ایجاد کنید. شربتی را که درست نموده اید و از دما افتاده است، روی کیک بریزید و اجازه دهید شربت به داخل کیک نفوذ کند.

مرحله آخر: کیک روانی را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک روانی پرتقالی، کیک را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها به خورد هم بروند و شیرین گردد. سپس کیک روانی را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه های دلخواه، برش بزنید. کیک روانی را با چای یا قهوه سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کیک روانی (ایرمیک کیک)

  • اندازه شکری را که در تهیه شربت کیک روانی استفاده می کنید، به دلخواه خود می توانید کمتر در نظر بگیرید تا کیک تان زیادی شیرین نگردد.
  • به جای بیکینگ پودر می توانید از جوش شیرین بهره ببرید.
  • در طرز تهیه کیک روانی، به جای گردو، می توانید از کشمش یا از ترکیب کشمش و گردو بهره ببرید.
  • زمانی که شربت را به کیک اضافه می کنید، هم شربت و هم کیک، باید از دما افتاده باشند و هیچ کدام نباید داغ باشند.
  • در زمان سرو کیک روانی، می توانید روی آن را با انواع پودر مغزها، پودر نارگیل، پودر گل سرخ خشک، پرک بادام و … تزیین کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن کیک روانی (کیک شربتی ترکیه)

چرا کیک روانی پف نمی کند؟

علت پف نکردن کیک روانی، رعایت نکردن نسبت مواد یا بیرون آوردن و باز کردن درب فر، قبل از پختن کیک است.

آرد مناسب برای تهیه کیک روانی چیست؟

در تهیه کیک روانی ترکی، از آرد ایرمیک استفاده می گردد اما اگر این آرد غنی شده را در دسترس ندارید، می توانید با آرد سمولینا جایگزین کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 اسفند 1403 بروزرسانی: 19 اسفند 1403 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 3213

به "ساده ترین رسپی کیک روانی (کیک شربتی ترکیه) ، دسر لذیذ ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساده ترین رسپی کیک روانی (کیک شربتی ترکیه) ، دسر لذیذ ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید