اقدامات فردی، پیروز میدان مبارزه با تغییرات اقلیمی
به گزارش راوه بلاگ، به گزارش خبرنگاران ، در دو سال گذشته محیط زیست یک ترند رسانه ای بوده و به صورت خاص تغییر آب و هوا در سطح دنیا توجهات زیادی را به دلیل شواهد گسترده ای به خود جلب نموده است؛ اگر اقدامات کاهنده صورت نگیرد، تأثیر آن شدید، دنیای و یا حتی فاجعه بار خواهد بود.
امروزه مردم در سراسر دنیا به این درک رسیده اند که یک محیط زیست پاک و اقتصاد قوی، دو روی یک سکه هستند، این درک به همراهی کمی نبوغ، به پیشبرد انقلاب صنعتی آینده یاری خواهد نمود. ما ایجاد صنایع و ساختمان های مناسب برای محیط زیست را آنالیز خواهیم کرد و بنیان های آینده ای پایدار را طراحی می کنیم.
گزاره بالا بخشی از سخنان پل مارتین؛ نخست وزیر سابق کانادا در رابطه با اهمیت محیط زیست پایدار بود. وی همچنین معتقد است که تمام افراد می توانند به کوشش دنیای برای کاهش انتشار کربن یاری نمایند. جمیل شریف در کتاب پنجاه پروژه سبز کاربردی معتقد است که نه سیاست و نه تکنولوژی، هیچ یک به تنهایی در نهایت برای مقابله با چالش های عظیمی که تغییرات آب و هوا برای ما ایجاد خواهد نمود، کافی نیستند.
از میان ایده ها و پروژه های جدیدی که هر روز ارائه می گردد، بعضی از فناوری های مهم در این کتاب آمده است.
برگی از یک پژوهشفاطمه رزاقی در پژوهشی با عنوان نقش فناوری زیستی در حفظ و توسعه پایدار محیط زیست آورده است: یکی از اولویت های مهم بخش کشاورزی، موضوع ضرورت های زیست محیطی و حفظ بهسازی محیط زیست و ملاحظات جدی بین المللی در امر شرایط زیست محیطی مناسب برای زندگی بشر است؛ حفظ محیط زیست و جنبه های مالی، دو معیار مهم برای پذیرش سیستم های مختلف کشاورزی است. حفظ سلامت محیط زیست و منابع طبیعی، مالی تر از افزایش فراوری است. بنابراین نباید افزایش فراوری محصولات کشاورزی، منجر به تخریب محیط زیست و هدر رفتن منابع طبیعی کشور گردد. رویکرد جدید به محیط زیست در قرن حاضر درنظر دریافت آن به عنوان یک جزء از سرمایه ملی کشورها و در نتیجه لزوم حفظ آن با استفاده از زیست فناوری از مهم ترین دغدغه های بشر در قرن حاضر است.
مطابق آنالیز فناوری زیستی محافظ محیط زیست در جهت توسعه ای پایدار است که در راستای پاکسازی آلاینده های ورودی به محیط با بالاترین بازده، استفاده از تکنیک های حفظ، نگهداری و حراست از ذخایر ژنتیکی کشور و تغییر و تبدیل زیستی مواد زاید کشاورزی به فراورده های با ارزش افزوده مانند آنزیم های میکروبی، غذا، پروتئین های قارچی خوراکی و کودهای غیرشیمیایی به کار می رود.
متعهدان بی وفا
جمیل شریف در کتاب خود از پیمان های بین المللی سخن به میان آورده، اینکه این پیمان ها همگی در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بوده، اما واقعیت این است که اغلب کشورها حتی آن ها که به این پیمان ها متعهد بودند، به قرار خود وفا نکردند. وی نوشته است: ممکن است بپرسید چه کارهای دیگری علاوه بر پیمان های بین المللی می توان انجام داد؟ خب حقیقت این است که همه ما افرادی هستیم که مسئول آزادسازی چندین تن GHG (گازهای گلخانه ای) در اتمسفر در هر سال از زندگی خود هستیم. اگر ما درباره سبز شدن جدی هستیم، هریک از ما احتمالا تأثیرات تغییرات آب و هوا را حس می کنیم. در نتیجه به نظر معقول می رسد که هریک از ما بایستی نقش خود را در کاهش و مدیریت تغییرات آب و هوا داشته باشیم. هیچ تغییر پایداری نمی تواند صورت گیرد، مگر اینکه ما در سطح انفرادی کار خود را شروع نموده و به اتمام برسانیم.
لازم به ذکر است، نخستین بخش کتاب بر اقدامات روزمره متمرکز است که هر یک از ما می توانیم برای کاهش آزادسازی گاز انجام دهیم. سپس نویسنده به آنالیز پروژه های عمیق با این امید می پردازد که افراد را به زندگی سبز با این ایده وارد کند. به صورت کلی وی کوشش می نماید تا نشان دهد فناوری در خلأ وجود ندارد و در نتیجه تنها در زمانی مفید است که جامعه بداند چطور باید از آن استفاده کند.
درحالی که تمرکز این کتاب به صورت نرمال روی فناوری هایی است که می تواند به شما برای کاهش آزادسازی گازهای گلخانه ای یاری کند، درک این نکته حائز اهمیت است که تکنولوژی به تنهایی کافی نیست. به همین ترتیب، قوانین و اقدامات اجتماعی نیز احتمالا به خودی خود به اندازه کافی موثر نیستند، اما باز هم با انجام کارهای فراوان در آنِ واحد می توانیم تأثیر قابل توجهی ایجاد کنیم.
نخستین چاپ کتاب پنجاه پروژه سبز کاربردی با ترجمه امید آقایی به بهای 50 هزار تومان از سوی انتشارات نصیر بصیر راهی بازار کتاب شده است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران