13 روش ساده و کاربردی برای رهایی از احساس تنهایی
به گزارش راوه بلاگ، تنهایی طولانی مدت، وجودتان را از نظر احساسی تهی می نماید تا جایی که زندگی را تیره وتار و بی فایده می بینید. این شرایط درنهایت مسائل جسمی همانند بدن درد، اختلال خواب و ضعف در سیستم ایمنی بدن به وجود می آورد.
نادیا زکالوند| حتی قبل از اینکه احساس تنهایی و مسائل روحی و روانی در دوران همه گیری کوید19 به شدت افزایش یابد، تحقیقات نشان می داد که درصد بالایی از افراد احساس تنهایی می نمایند.
تنهایی طولانی مدت، وجودتان را از نظر احساسی تهی می نماید تا جایی که زندگی را تیره وتار و بی فایده می بینید. این شرایط درنهایت مسائل جسمی همانند بدن درد، اختلال خواب و ضعف در سیستم ایمنی بدن به وجود می آورد.
البته این تنهایی را با تنهایی اجتماعی اشتباه نگیرید. شما ممکن است از دیگران و جامعه دور باشید، اما احساس تنهایی نکنید و برعکس ممکن است کنار دیگران باشید، اما احساس تنهایی کنید.
درواقع تنهایی زمانی رخ می دهد که از تنها بودن تان ناراحت و خسته هستید، اما تنهایی اجتماعی فقط شرایطی است که در آن با افراد دیگر اجتماع تعامل منظم ندارید.
وقتی احساس می کنید نمی توانید از احساس اندوه و غم تنهایی بگریزید، روش های زیر را امتحان کنید:
1. بازتعریف تنهایی: تنهایی زمانی حس می گردد که احتیاجتان در تعامل اجتماعی و ارتباط با دیگران تامین نگردد. افراد متفاوت احتیاج های تعاملی متفاوتی دارند و اگر آن تامین نگردد، احساس تنهایی می نمایند. مثلا،
* اگر عادت دارید بیشتر شب های هفته را با دوستان و عزیزان خود بگذرانید، شب هایی که کنار آن ها نیستید، احساس تنهایی می کنید. اما اگر به تنهایی اجتماعی عادت دارید، یک شب در هفته هم کنار دوستان تان باشید، احتیاجتان به تعامل را رفع می نماید.
* اگر ارتباط خوبی با همسرتان یا افراد خانواده تان نداشته باشید، حتی زمانی که کنار یکدیگر هستید، باز هم احساس تنهایی می کنید.
بیشتر مردم برای اینکه احساس شادی نمایند به روابط و دوستی های نزدیک احتیاج دارند. اما بنابه گفته محققان، کمی تنهایی و انزوا هم مهم است، چراکه فرد فرصت کشف خود، تفکر خلاق و خودآگاهی می یابد که در نهایت از اضطراب و افسردگی های فرد می کاهد.
2. قدردانی از داشته ها: وقتی احساس تنهایی می کنید، توجه به موارد مثبت زندگی تان مشکل می گردد. اما اگر هر روز زمانی را به این کار اختصاص دهید و بابت هر چیزی که در حال حاضر دارید قدردان باشید، احساس تان بهتر خواهد شد. برگه ای بردارید و هر چیزی را که به خاطر داشتن شان خشنود هستید، یادداشت کنید. بنابر آنالیز های محققان، قدردانی روزانه از موارد مثبت زندگی، از احساس تنهایی، به ویژه در بزرگسالان مسن تر، می کاهد.
3. شکستن سکوت خانه: اگرچه موسیقی یا صدا های دیگر از احساس تنهایی کم نمی نماید، کمی آرام بخش و تسلی دهنده هستند. صدا در پر کردن فضای زندگی و افکارتان نقش دارد و جلوی احساس شدید تنهایی را می گیرد.
* بنابر آنالیز ها، موسیقی حال روحی فرد را بهبود می بخشد و کتاب های صوتی حواس او را از افکار ناراحت نماینده به طور موقت منحرف می نماید.
* شنیدن یک برنامه محبوب رادیویی یا تماشای سریال مورد علاقه، نه تن ها سکوت خانه را می شکند، بلکه احساس خوبی هم به شما می دهد.
4. تماس با دوستان: حتی اگر به طور مرتب با خانواده یا دوستان تان در رفت وآمد نیستید، باز هم می توانید ارتباط تان را با آن ها حفظ کنید. در آنالیز ها تعیین شده که تعاملات مجازی، مانند تماس های تلفنی یا اینترنتی هم به میزان رفت وآمد و تعامل نزدیک داشتن با دیگران، از احساس تنهایی می کاهد. حتی یک تماس تلفنی 10دقیقه ای با نزدیکان و دوستان خود، تاثیر بسزایی در رهایی از احساس تنهایی دارد.
5. بالا بردن کیفیت تعامل: آنالیز ها نشان داده صرفا کنار گروه بسیاری از افراد بودن، حس تنهایی را از بین نمی برد و حتی بودن در محیطی بسیار شلوغ احساس تنهایی را بیشتر می نماید. درواقع کیفیت تعامل هایتان مهم تر از کمیت آنهاست. مثلا ممکن است در جمع زیادی از افراد احساس تنهایی کنید، اما هنگام وقت گذراندن با دوست صمیمی خود احساسی از آرامش داشته باشید؛ بنابراین به کیفیت تعامل هایتان باید بیش از کمیت آن ها توجه کنید.
6. وقت گذراندن در بیرون از خانه: تغییر محیط، حواس تان را از درد تنهایی منحرف می نماید. بیرون آمدن از خانه باعث می گردد با افراد دیگری آشنا شوید و یادتان بیاید که در این جهان تنها نیستید. بعلاوه در طبیعت وقت گذراندن موجب احساس آرامش و بهبود حال روحی تان می گردد.
7. بیان احساسات: وقتی به احساسات واقعی تان توجه نکرده و آن ها را تایید نمی کنید، شدید و مهارنشدنی تر می شوند؛ بنابراین آن احساسات را بیان کنید تا از قدرت شان کم گردد. مثلا، وقتی به دوست صمیمی تان بگویید که احساس تنهایی می کنید، بهتر می توانید از حمایت عاطفی او بهره مند و از حس تنهایی رها شوید.
8. توجه به جنبه خلاق خود: انجام دادن کار های خلاقانه همانند هنر، موسیقی یا نوشتن سلامت روح و روان را بهبود می بخشد. اگر با انجام دادن یکی از این کار ها احساس خوبی پیدا می کنید، پس یکی از این هنر های خلاقانه را دنبال کنید تا از احساس تنهایی رها شوید. این نوع فعالیت ها به شما احساس رضایت می دهد و البته چالش تکمیل یک کار هنری، احساس تنهایی و اندوه ناشی از آن را از بین می برد.
9. وقت گذرانی با حیوانات: حیوانات ممکن است نتوانند صحبت نمایند، اما همراه های بسیار خوبی هستند. حضور یک موجود دیگر در خانه به شما آرامش می دهد و اضطراب و کلافگی را از شما دور می نماید. آنالیز ها نشان داده است، افرادی که حیوان خانگی دارند، از نظر روحی و بعلاوه جسمی حال خوبی دارند.
10. محدود کردن شبکه های اجتماعی: اگرچه شبکه های اجتماعی روشی خوشایند برای حفظ ارتباط با دوستان و عزیزان است، این شبکه ها بیشتر مواقع موجب احساس تنهایی در افراد می شوند. وقتی در خانه تنها هستید و دیگران را در شبکه های اجتماعی می بینید، کنار همسران یا دیگر اعضاء خانواده خود وقت می گذرانند، ممکن است به شدت احساس تنهایی کنید. مردم معمولا تصویر کاملی از زندگی های خود نمی گذارند و فقط لحظات شاد خود را با دیگران به اشتراک می گذارند و این به احساس تنهایی تان اضافه می نماید؛ بنابراین گشت وگذار در این شبکه ها را محدود کنید.
11. توجه به فعالیت های مورد علاقه: گاهی اوقات احساس تنهایی آنقدر فکر تان را به خود مشغول می نماید که نمی توانید به چیز دیگری، حتی کار هایی که شادتان می نمایند، فکر کنید. مراقب باشید سرگرمی ها و فعالیت هایی که سرگرم تان می نمایند و از آن ها لذت می برید را نباید فراموش کنید. از این سرگرمی ها می توان به برنامه های ورزشی یا تماشای برنامه های مورد علاقه یا رفتن به طبیعت و یا یادگیری مهارتی که همواره آن را می خواستید بیاموزید اشاره نمود.
12. تسلی دادن به خود: هر زمان که به شدت احساس تنهایی کردید، فورا به خودتان یادآوری کنید این احساس موقتی است و قرار نیست همواره اندوهگین باشید. درضمن به خودتان بگویید، هر کس دیگر هم ممکن است احساس تنهایی کند و تنها شما در این شرایط نیستید. با این گفتگوی درونی می توانید خودتان را تسلی دهید.
13. مراجعه به مشاور: دایما احساس تنهایی کردن موجب ناامیدی و بی پناهی در فرد می گردد. اگر نتوانستید این احساس مخرب را مهار کنید، حتما از یک مشاور یاری بگیرید.
منبع: فرادید