چگونگی یاری سازمان دانش آموزی به افزایش مهارت دانش آموزان

به گزارش راوه بلاگ، تهران (پانا) - مشاور معاون وزیر در سازمان دانش آموزی با اشاره به کارکردهای مختلف آموزش و پرورش به نقش سازمان دانش آموزی در رشد و پرورش دانش آموزان پرداخت.

چگونگی یاری سازمان دانش آموزی به افزایش مهارت دانش آموزان

علی نقی یزدان پناه در دومین روز دوره آموزشی مربیان پیشتاز با موضوع آشنایی با فعالیت های گروهی و مدیریت در گروه با بیان اینکه بیش از 2 دهه از تشکیل سازمان دانش آموزی گذشته است و یکی از دلایل بقای این سازمان همت بلند و خالصانه مربیان بوده است درباره دلیل تاسیس سازمان دانش آموزی اظهار کرد: امروزه در تمام آموزش و پرورش های توسعه یافته جهان، سازمان های مکملی وجود دارد که پویا بودن آموزش و پرورش را نشان می دهد. در گذشته خروجی آموزش و پرورش محصولی بود که افراد فاقد هرگونه مهارت بودند اما آیا او برای ورود به عرصه زندگی مهارت های لازم را کسب نموده است؟ یکی از دلایل عمده تاسیس سازمان دانش آموزی این بود تا با یاری و روش های جدید نواقص آموزش و پرورش را رفع کند.

وی با بیان اینکه با یاری سازمان دانش آموزی، افراد در آموزش و پرورش مهارت های زندگی، فردی و اجتماعی را کسب می نماید اضافه کرد: سرآغاز تغییر دانش آموز تغییر مربی است. کارکرد آموزش و پرورش باید چه چیزی باشد تا این احتیاج احساس گردد سازمانی باید به آموزش و پرورش یاری کند.

یزدان پناه اولین کارکرد آموزش و پرورش را انتقال فرهنگ دانست و گفت: کار مدرسه نیز انتقال فرهنگ به دانش آموزان است آموزش و پرورش باید آداب، سنن و هنجارهای جامعه را منتقل کند. از دیگر کارنمودهای آموزش و پرورش می توان به جامعه پذیر کردن دانش آموزان، نظارت اجتماعی و خود کنترلی، یگانگی و انسجام در بین دانش آموزان، نوآوری و تغییر، پرورش، رشد و شخصیت دانش آموزان و رشد سیاسی اشاره نمود.

باید چگونه زندگی کردن را به دانش آموزان بیاموزیم

مشاور رئیس سازمان دانش آموزی ادامه داد: محورهایی که آموزش و پرورش جهان در این سال های اخیر طی کرد تحت عنوان آموختن برای دانستن بود اما بعد از این موضوع، آموختن برای به کار بستن و سپس آموختن برای زیستن و اکنون آموختن برای با دیگران زیستن مطرح است. ما باید چگونه زندگی کردن را به دانش آموزان بیاموزیم چرا که آموزش و پرورش توسعه یافته به این مرحله رسیده است.

وی درباره نقش سازمان دانش آموزی در این باره گفت: کار اصلی سازمان تغییر در رفتار بچه هاست که این تغییر در رفتارها ایجاد می گردد. این تغییر باید در خانواده ها و جامعه نیز محسوس باشد، سازمان دانش آموزی یک تشکل نیست بلکه مجموعه ای است که می تواند ده ها تشکل را در خود جای دهد.

یزدان پناه با اشاره به اینکه سازمان دانش آموزی باید یک سازمان مولد، فراوری کننده و مرجع تربیتی باشد عنوان نمود: مهم ترین مساله ای که در این سازمان مبناست کار گروهی است، کار گروهی در قالب تشکیلات معجزه می نماید.

هدف سازمان تعمیق امر تربیت است

مشاور رئیس سازمان دانش آموزی هدف سازمان را تعمیق امر تربیت دانست که با استمرار امر تربیت محقق می گردد. وی گفت: در قالب کار تشکیلاتی و گروهی به دنبال تقویت توانمندی، قادر بودن، اهل تشخیص شدن دانش آموزان هستیم.

یزدان پناه اضافه کرد: سازمان دانش آموزی تاثیرگذار است و عمق آن مانا بودن تربیت و رفتار صحیح را رقم می زند، سازمان باید تربیت را درونی کند این موضوع در قالب تشکیلات اتفاق می افتد.

وی به ویژگی هایی که آموزش و پرورش باید به دانش آموزان منتقل کند اشاره نمود و آنان را خطرپذیری، مسئولیت پذیری، مشارکت جو کردن دانش آموزان، نظم پذیری، تاب آوری و تمرین در شرایط سخت بودن خواند و تاکید نمود این ویژگی ها از سوی سازمان دانش آموزی محقق می گردد.

مشاور رئیس سازمان دانش آموزی با طرح این سوال که کار تشکیلاتی چه اهمیتی دارد بیان نمود: اولین اصلی که ضرورت کار تشکیلاتی را دوچندان می نماید ضرورت دینی و اخلاقی است، ضرورت فردی، اجتماعی، مالی و تربیت سیاسی از دیگر موارد و ضرورت های با اهمیت کار تشکیلاتی است.

مربی مداخله کننده غیرمستقیم و یک مشاور است

یزدان پناه با بیان اینکه برای دانش آموزان پیشتاز بودن، بازی و برای مربیان تحقق امر تربیت است ادامه داد: در کارهای گروهی و تشکیلاتی، مربی مداخله کننده غیرمستقیم و یک مشاور است و رهبر، سرتیم و یاورمربی است. تفاوت کار تشکیلاتی با کار غیرتشکیلاتی این است که دخالت های مربی در کار تیمی به طور مستقیم نخواهد بود.

وی درباره چگونگی راهنمایی دانش آموزان از سوی یک مربی خطاب به مربیان پیشتاز اظهار کرد: به دانش آموزان اعتماد کنید، به بچه ها آموزش غیرمستقیم دهید، باید مربیان مطالعه داشته باشند، در روش های گذشته تجدید نظر کنید، کانون اعتماد بچه ها شوید، به جای مچ گیری از بچه ها دستگیری کنید، چهره گشاده داشته باشید، به تمام بچه ها یکسان توجه کنید، بچه ها را در کارها شرکت دهید و بر آنان نظارت داشته باشید .

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 9 اسفند 1399 بروزرسانی: 9 اسفند 1399 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 1968

به "چگونگی یاری سازمان دانش آموزی به افزایش مهارت دانش آموزان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونگی یاری سازمان دانش آموزی به افزایش مهارت دانش آموزان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید