رازی نو از خواص معجزه گر سیب

به گزارش راوه بلاگ، 50 تا 70 درصد جمعیت بالای 20 سال ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند .نتایج تحقیقات مختلف نشان می دهد 20 درصد افزایش در وزن بدن،می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی چون پر فشاری خون ،بیماری های قلبی ،عروقی، اختلالات لیپیدی و دیابت غیروابسته به انسولین را افزایش دهد. از این گذشته ،چاقی جزو فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری

رازی نو از خواص معجزه گر سیب

رازی تازه از خواص معجزه گر سیب

نویسنده :نازیلا امین

50 تا 70 درصد جمعیت بالای 20 سال ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند .نتایج تحقیقات مختلف نشان می دهد 20 درصد افزایش در وزن بدن،می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی چون پر فشاری خون ،بیماری های قلبی ،عروقی، اختلالات لیپیدی و دیابت غیروابسته به انسولین را افزایش دهد. از این گذشته ،چاقی جزو فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری های مفصلی ،سنگ کیسه صفرا، کبد چرب ،بعضی انواع سرطان و تنگی نفس های انسدادی به هنگام خواب محسوب می شود .از دست دادن زیبایی ،تناسب اندام ،توان فعالیت و در پی آن کاهش اعتماد به نفس ،افسردگی و میل به انزوا هم از جمله مشکلاتی هستند که افراد چاق با آن روبرو می باشند. چاقی وضعیتی است که طی آن وزن بدن از استاندارد آن بر حسب قد افزایش می یابد،البته در طی این فرایند، اندازه چربی بدن هم به طور کلی یا موضعی ،از حد طبیعی بیشتر می شود .اگر چه پیروی از رژیم های غذایی مبتنی بر اصول علمی توام با فعالیت های ورزشی مناسب ،برترین راه حل برای مبارزه با چاقی محسوب می شود.اما در بسیاری از موارد ،عدم موفقیت در ادامه فرایند کاهش وزن، ناشی از تغییر در متابولیسم بافت چربی و یا کاهش سوخت و ساز طبیعی بدن به دلیل پیروی از رژیم های غذایی طولانی مدت و یا بسیار کم کالری و بعلاوه کاهش و افزایش مداوم وزن است .چاقی، به ویژه چاقی شکمی، با مقاومت سلول ها نسبت به انسولین ترشح شده و در پی آن افزایش قندخون، افزایش کلسترول و تری گلیسیرید و پر فشاری خون در ارتباط است.به دلیل افزایش روز افزون آمار چاقی در سراسر جهان، مطالعات متعددی جهت ارزیابی ترکیبات مختلف (به ویژه متابولیت های گیاهی)،به منظور بهبود متابولیسم تغییر یافته بافت چربی و یاری به درمان چاقی انجام گرفته که مطالعه بر روی پلی فنول های سیب، سبب دستیابی به نتایج مثبت و قابل توجهی در این زمینه شده است.

پلی فنول چیست؟

علاوه بر کربوهیدرات ،ویتامین ها و مواد معدنی ،منابع گیاهی حاوی ترکیبات آلی فراوان که ارزش درمانی زیادی دارند و فیتوکمیکال نامیده می شوند،در سال های اخیر موضوع اصلی پژوهش های دانشمندان علوم پزشکی بوده اند. پلی فنول ها از جمله مهم ترین این ترکیبات هستند که در اغلب گیاهان یافت می شوند .رون زیتون، کاکائو، قهوه، سیب ،چای سبز، انگور ،انار و مغزهای گیاهی حاوی مقادیر زیادی پلی فنول هستند .به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی این ترکیبات، در دهه اخیر، مطالعات گسترده ای در زمینه نقش این ترکیبات در حفاظت بدن از صدمات رادیکال های آزاد و آسیب های اکسیداتیو اجرا شده است، اما پژوهش های اخیر به ویژه بر روی پلی فنول های موجود در چای سبز و بعضی انواع سیب، منجر به شناخت فواید بی شماری از این ترکیبات در بهبود عملکرد بدن و به ویژه تنظیم متابولیسم بافت چربی و یاری به درمان چاقی شده است .سیب و به ویژه پوست آن منبع خوبی برای استخراج پلی فنول های مختلف مانند کرستین ،پروسیانیدین ها، کاتچین و اپی کاتچین، فلوریدزین، روتین و کلروژنیک اسید است.

خواص پلی فنول ها

آنتی اکسیدان قوی

نتایج آنالیز ها نشان می دهد؛ خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره های غنی از پلی فنول استخراج شده از سیب، 2 تا 6 بار قوی تر از ویتامین C می باشد که این ویژگی علاوه بر پیشگیری از بیماری هایی چون انواع سرطان، اختلالات قلبی -عروقی و بیماری های التهابی، جهت حفظ سلامت و شادابی پوست، حفاظت در برابر اشعه خورشید، جلوگیری از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک هم بسیار مؤثر است.

تنظیم مصرف قند و چربی، کاهش وزن و کاهش بافت چربی

در افراد چاق ،سوخت و ساز بافت چربی دچار اختلال می شود و این بافت به طور خودسرانه ترکیباتی را فراوری و فرایند چاقی را مجدداً تشدید می نماید. بعلاوه این ترکیبات سبب مقاومت سلول ها در برابر انسولین ترشح شده و در پی آن افزایش قند و چربی های خون می گردند. پلی فنول های سیب با تنظیم سوخت و ساز مواد قندی، افزایش حساسیت سلول ها به انسولین و بعلاوه بهبود عملکرد مختل شده بافت چربی، منجر به ایجاد اثراتی چشمگیر و قابل توجه در کاهش وزن و کاهش بافت چربی احشایی می شوند .فلوریدزین که یکی از پلی فنول های سیب می باشد ،به دلیل شباهت ساختمانی به مولکول های قند می تواند با ترکیبات، برای ورود به سلول های روده و کلیه رقابت کند و جذب گلوکز به خون و بازجذب کلیوی آن را کاهش دهد که در نتیجه علاوه بر تنظیم قند خون و کاهش اشتها از تیدیل مازاد مواد قندی دریافتی به ذخایر چربی هم جلوگیری نماید.پلی فنول های سیب فراوری سلول های چربی را هم مهار می نمایند .بعلاوه این فیتوکمیکال ها از یک طرف سبب افزایش فعالیت آنزیم هایی می شوند که تجزیه بافت چربی را افزایش داده و از طرف دیگر فراوری اسیدهای چرب در کبد را کاهش می دهند. نتایج مطالعات نشان می دهد که علاوه بر کاهش وزن، کاهش ذخایر چربی و افزایش توده عضلانی ،پلی فنول ها در کاهش اندازه کلسترول ،LDLو کاهش جذب تری گلیسیرید هم مؤثر هستند.

کاهش نفوذ پذیری عروق ،تسهیل بازگشت وریدی و برطرف سلولیت

انباشتگی و مایع لنفی ،چربی های غیر طبیعی و مواد سمی در نواحی مختلف بدن به ویژه زانو،ران ها و باسن به صورت گره های متعدد که سبب تغییر رنگ پوست و ایجاد پستی و بلندی هایی مانند پوست پرتقال می شود، سلولیت نام دارد.سلولیت منحصر به افراد چاق نیست و در افراد با وزن طبیعی ایجاد می شود .بعلاوه در خانم ها شایع تر است و اختلالی نسبتاً مقاوم به درمان می باشد.نتایج مطالعات پلی فنول های سیب به ویژه کرستین (که آنتی اکسیدانی قوی می باشد)،علاوه بر حفاظت عروق از صدمات و بهبود عملکرد آنها به وسیله کاهش نفوذ پذیری عروق ،تسهیل بازگشت وریدی مایعات و مواد دفعی تجمع یافته، کاهش التهاب و بهبود اتساع عروق ،باعث یاری به برطرف سلولیت می شود.

منبع:ماهنامه جهانی سلامت،شماره 50.

منبع: راسخون
انتشار: 11 مهر 1400 بروزرسانی: 11 مهر 1400 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 2615

به "رازی نو از خواص معجزه گر سیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رازی نو از خواص معجزه گر سیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید