گسترده تر شدن سبد اقلام حمایتی دانش بنیان ها توسط معاونت علمی و فناوری
به گزارش راوه بلاگ، بر اساس قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بسته ای جامع شامل 110 خدمت و حمایت تدارک دیده است که در سال 1398 به شرکت های دانش بنیان عرضه شد، این معاونت در نظر دارد تا سبد اقلام حمایتی خود را در سال جدید (1399) متنوع تر سازد.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزار فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این قانون موضوعات مهمی همچون تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی و معافیت های گمرکی و اقتصادیاتی گنجانده شده است. حمایت های فراهم شده در سایه قانون مزبور که در همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر دستگاه ها و ارگان ها، فراهم شده است در مجموع 110 عنوان مجزا را در بر می گیرد. بسیاری از این خدمات نیز به صورت مستقل در مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه می شود.
اقتصادیات
مشمولیت معافیت اقتصادیاتی شرکت های دانش بنیان در مورد درآمد ناشی از فروش کالا و خدمات دانش بنیان، یکی از این معافیت های اقتصادیاتی است. بر اساس این قانون موارد متعددی مانند، معافیت اقتصادیاتی شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری از جمله دیگر اجزاء پیش بینی شده در این بسته است.
تسهیلات گمرکی
معافیت گمرکی فعالان مجاز اقتصادی، تسهیل امور گمرکی و مشاروه در زمینه گمرک از جمله اقلام مندرج در این بسته است. واردات تجهیزات و ماشین آلات خط فراوری، لوازم آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفیت،نمونه اولیه کالاها با هدف مهندسی معکوس از جمله دیگرمواردی است که بر اساس قوانین و مقررات می تواند، مشمول معافیت های در نظر گرفته شده، برابر این قانون شود.
حمایت های بیمه ای
این حمایت که بر اساس تفاهم نامه های منعقده میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان ها و شرکت های بیمه ایران و دانا موارد متعددی را در بر می گیرد. بخشودگی جرائم بیمه، معافیت از پرداخت حق بیمه قراردادها (در بازه زمانی مشخصی از سال و بر اساس اعلام قبلی) از جمله این موارد است. همچنین مطابق توافق معاونت علمی و فناوری و شرکت های بیمه ای، شرکت های دانش بنیان می توانند از انواع بیمه نامه ها اعم از درمان و مسئولیت برخوردار شوند.
تسهیلات نظام وظیفه
بر اساس تفاهم نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد کل نیروهای مسلح، افراد کلیدی و فعال در شرکت های دانش بنیان در صورت دارا بودن شرایط و برابر قوانین و آیین نامه ها می توانند از این تسهیلات بهره مند گردند. آیین نامه اجرایی و شرایط برخورداری از این خدمت، از سوی معاونت علمی و فناوری به شرکت های دانش بنیان اطلاع رسانی میشود.
حمایت های استقرار
این بسته خدمتی چند نوع حمایت متفاوت را در بر می گیرد. بر اساس تفاهم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران، دفاتر شرکت های دانش بنیان می توانند از بعضی تسهیلات مانند استقرار در مناطق مسکونی برخوردار شوند. دریافت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری در محدوده شهرای دارای محدودیت استقرار بخشی از تسهیلات مندرج در این بسته خدمتی است.
حمایت های ساخت داخل
بر اساس این ردیف حمایتی شرکت های دانش بنیان تسهیلات خاصی در زمینه توسعه بازار ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته و فراوری دریافت می نمایند. بر اساس این خدمت ممنوعیت های خاصی برای واردات کالای خارجی دارای فراوری مشابه داخلی در نظر گرفته می شود. این شرکت ها در صورت حضور در نمایشگاه فراوریات ایران ساخت نیز از تسهیلات خاصی بهره مند می شوند.
توسعه بازار
بر اساس این سرفصل حمایتی، کوشش شده است تا در راستای برطرف احتیاجهای فناورانه صنایع عظیم با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان عمل شود. فروش اقساطی مواد و کالاهای دانش بنیان، معرفی محصولات شرکت های دانش بنیان بخش دیگری از این سرفصل خدمتی را تشکیل می دهد.
صادرات
بسته حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خود شامل 12 خدمت مجزا می شود. تهیه گزارش تحقیقات بازارهای بین الملی، منتورینگ و مشاوره، اخذ گواهینامه و مجوزهای صادراتی، یارانه سود تسهیلات صادرات، ..... از جمله این موارد است. حمایت از شرکت در نمایشگاه های خارجی نیز بخشی از این خدمت را شامل می شود.
بورس و فرابورس
به منظور دسترسی گسترده تر شرکت های دانش بنیان به ابزارهای اقتصادی نوین، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه ورود و استفاده این شرکت ها از بازار سرمایه را تسهیل نموده است. حمایت از ورود شرکت ها به بورس و ارائه خدمات مشاوره در این زمینه از جمله، جزئیات پیش بینی شده در این بسته مجزای حمایتی است.
برنامه توسعه کسب و کار
از جمله برجسته ترین خدمات مندرج در این بسته خدمات مشاروه ارائه شده توسط مرکز شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در 52 موضوع ارائه می شود. کسب و کار شرکت های دانش بنیان نیز برای توسعه و گام برداشتن به سمت مرحله بعدی احتیاج به یک برنامه مدون و مبتنی بر برنامه ریزی دارد. بر این اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بهره گیری از کارشناسان و خبرگان هر حوزه در این زمینه خدمات مختلفی را به مدیران شرکت های دانش بنیان عرضه می نماید. برگزاری نشست های پرسش و پاسخ با حضور کارشناسان و ارائه مشاوره های مدیریتی از جمله این خدمات است که به صورت مداوم در طول سال به این شرکت ها ارائه می شود.
ترویج
شرکت های دانش بنیان از امتیازات خاصی مانند امتیاز اضافه پخش تشویقی در آگهی های صدا و سیما و حمایت از ترویج فعالیت شرکت های دانش بنیان در رسانه ها برخوردار هستند.
تسهیلات اقتصادی
بر اساس این خدمت، حسب همکاری معاونت علمی و فناوری و صندوق توسعه ملی، شرکت های دانش بنیان می توانند به وسیله بانک های حامل از تسهیلات و خط اعتباری تخصیص یافته از سوی این صندوق برای توسعه زیست بوم بهره مند شوند.
صندوق نوآوری و شکوفایی
این صندوق به عنوان نهاد اقتصادی همکار معاونت علمی و فناوری ریاست جموری تسهیلات اقتصادی مختلفی را به شرکت های دانش بنیان عرضه می نماید. تسهیلات قبل از فراوری صنعتی، تسهیلات فراوری صنعتی، تسهیلات استقرار موقت، تسهیلات تامین محل کار از جمله این تسهیلات است. این صدوق همچنین ضمانت نامه نیز ارائه می نماید.
دانشگاه و پژوهش
امتیاز ارتقای مرتبه اعضای هیئت های علمی، مشارکت در تاسیس و اداره شرکت های دانش بنیان توسط دانشگاه ها، استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی، از جمله خدمات تخصیص یافته ذیل این سرفصل است.
منابع انسانی
آسیب شناسی و ارتقای منابع انسانی، تسهیلات اشتغال دانش آموختگان برتر طرح شهید تهرانی مقدم و کارآموزی استعدادهای برتر در شرکت های دانش بنیان از جمله عناوین تعریف شده در ذیل این خدمت است.
سایر خدمات
خدماتی که در هیچ کدام از این سرفصل ها جای نگرفته اند در سرفصلی جداگانه تحت نام سایر خدمات دسته بندی شده اند. بسته حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت و بسته حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه کشاورزی از این جمله هستند. در مجموع 110 خدمت و مجزا و تفکیک شده به شرکت های دانش بنیان عرضه می شود. این تمام خدمات و تسهیلاتی نیست که معاونت علمی و فناوری به شرکت های دانش بنیان عرضه می نماید، به صورت موردی نیز این معاونت خدمات و تسهیلات متعددی را برای کارسازی و تسهیل امور شرکت ها عرضه می نماید تا فرایند کار برای آنها در جهت رشد آسانتر شود. علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهری به آدرس https://daneshbonyan.isti.ir/ مراجعه نمایند.
منبع: خبرگزاری فارسbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا