پیشنهاد بازنگری دروس عمومی دانشگاهی با تأکید بر فرهنگ و ادب ایران اسلامی
به گزارش راوه بلاگ، استادیار دانشگاه شهرکرد با تأکید بر آنکه در بحران کرونا شاهد شرّی هستیم که خیری درون خود نهفته دارد، پیشنهاد کرد: بعد از این دوران دروس عمومی دانشگاهی با رویکرد توجه به فرهنگ و ادب ایران اسلامی به منظور تقویت هویت بازنگری شده، ارائه و رشته های جدید دانشگاهی بینارشته ای برای پر کردن شکاف بین علوم تخصصی و پیوند دیدگاه های آفاقی و انفسی راه اندازی شوند.
به گزارش خبرنگاران، دکتر فرانک کبیری با نگارش یادداشتی با عنوان از برکات کرونا، به پویش #علمی-شو کرسی یونسکو در ترویج علم پیوست. در این یادداشت آمده است:
مدتی است که گفتگوهای زیادی درباره همه گیری کرونا اجرا شده و کوشش های فراوانی هم برای مهار و درمان آن اجرا شده و اظهارنظرهای مختلفی هم با روینمودهای گوناگون پیرامون آن ارائه شده است.
به نظر می رسد ما شاهد شرّی هستیم که خیری درون خود نهفته دارد. در متون کهن فرهنگ و ادب ایران، نحوه خاتمه دادن به ستم، خودخواهی، غرور و زیاده خواهی فرعون اینگونه توضیح داده شده که: خداوند نیش پشه را تیغ قهر دشمنان گرداند و تأکید آن شاید بر فراموشی انسان نسبت به صندلی خود در برابر آفریدگار و موضع خود از دیدگاه بندگی و ضعف در برابر نیرویی فراتر از خود باشد.
حتی اگر زمانی فرا رسد که گمان کند بر هستی مسلط شده، با کوچکترین دلیلی طومارش در هم پیچیده می گردد. پس شاید یکی از خیرهای نهفته در رویداد پیش آمده، بیداری انسان ها، یادآوری وجود یک پدر و مادر برای نوع بشر از جنس و رنگ مختلف، ستیز دائمی خیر و شر، اهورا و اهریمن، پاکی و پلیدی برای آشکار ساختن قدرت زیبای خیر و پیروزی روشنایی است.
یادآوری یگانگی دین خدا با وجود اسم های گوناگون برای ادیان، با هدف تکامل و راهیابی آسان تر برای قرب او، یادآوری وحدت در کثرت، کثرت در وحدت و پیوند همه اجزای هستی و یادآوری یدالله فوق ایدیهم برای تذکر افلا تعقلون.
توجه به ابعاد مختلف وجود انسان ها، جسم و جان، به کارگیری علم جدید پزشکی برای درمان کالبدی که صندلی جان شیرین اشرف مخلوقات است و پرهیز از منفعل بودن. دست به نیایش برداشتن؛ هم برای تقویت روح جهت کمک به قوّت جسم و هم دست به دامان خدا شدن برای دستیابی به نتیجه مطلوب. برای پیوند دل پاک اندیشمندان با زنجیر توکل و توسل به ساخت احدیت به جهت یافتن راهی برای برون رفت از بحران. چرا که عرفت الله بفسخ العزائم و حل العقود. بی شک این گره، همان گره گگردده شده دستار بود برای یافتن گنج. اگرچه، من چه دانستم تو را حکمت چه بود؟ اما می دانم، هر بلایی کز تو آید رحمتی است.
زان به تاریکی گذاری بنده را تا ببیند آن رخ تابنده را
تیشه زان بر هر رگ و بندم زنند تا که با لطف تو پیوندم زنند
ناتوانی زان دهی بر تندرست تا بداند کانچه دارد زان توست
من به مردم داشتم روی احتیاج گر چه روز و شب در حق بود باز
گندمم را ریختی تا زر دهی رشته ام ببریده تا گوهر دهی
پس چشم ها را باید شست و جور دیگر باید دید. شاید باید
بازنگری دروس عمومی دانشگاهی با رویکرد توجه به فرهنگ و ادب ایران اسلامی به منظور تقویت هویت
راه اندازی رشته های جدید دانشگاهی به صورت بینارشته ای برای پر کردن شکاف بین علوم تخصصی و پیوند دیدگاه های آفاقی و انفسی
توجه به کتاب های درسی مدارس با رویکرد نگاهی ژرف تر به فرهنگ، تاریخ و ادب ایران اسلامی به عنایت به معانی صریح و ضمنی را مد نظر داشت تا برای تقویت نوع بشر بتوان کلید گنج خانه را برای خداشناسی از راه خودشناسی در دست گرفت.
به گزارش خبرنگاران، کرسی یونسکو در ترویج علم به منظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی که این روزها پیرامون کرونا ویروس جدید در جامعه منتشر شده؛ پویشی را به نام #علمی-شو راه اندازی نموده و از همه علاقه مندان به مباحث علمی درست، دعوت می نماید با فراوری و ارسال پیغام های کوتاه صوتی، تصویری و متنی، در راستای جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه به جای هراس از این بحران، این پویش را کمک نمایند.
کرسی یونسکو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیک اندیشان دعوت نموده است به وسیله ایمیل کرسی به نشانی [email protected]، صفحه اینستاگرام unescocps و کانال تلگرامی unescocps@ به پویش #علمی-شو بپیوندند.
منبع: خبرگزاری ایسناگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت