قرنطینه خوب است اما توانش را نداریم ، ایران نه قابل تحریم است، نه قابل محاصره و نه قابل قرنطینه سازی
به گزارش راوه بلاگ، یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در حال مکتوب کردن پیشنهاداتی در راستای کنترل بیماری کرونا جهت ارائه به وزارت بهداشت است، نسبت به امکان فائق آمدن ایران به کرونا ابراز خوش بینی کرد و در عین حال تاکید کرد این دلیلی نمی شود که این بیماری را پیش پا افتاده تلقی کنیم.
به گزارش خبرنگاران انلاین به نقل از ایلنا، حیدرعلی عابدی درباره شرایط شیوع ویروس کرونا در پهنه کشور گفت: آمار و ارقام مرتب از طریق تلویزیون پخش می شود و آقای دنیاپور به عنوان مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی آمار و ارقام را گزارش می دهد. بنده نقطه نظری که دارم و می خواهم آن را با مردم مطرح کنم این است که مردم احساس می کنند این آمارها واقعی نیست و پنهان کاری صورت می گیرد؛ به مردم می گویم کسی نمی تواند قصد پنهان کاری داشته باشد و ندارد؛ اما آنچه مهم است ماهیت بیماری های واگیردار است که معمولا بیماری واگیردار خودش را پنهان می کند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان گفت: در دروس اپیدمیولوژیک بیماری هایی که واگیردار هستند و در جامعه منتشر می شوند را به کوه یخ تشبیه می کنند به این معنا که از بخشی از یک کوه یخ که بیرون است و دیده می شود، چنین حدس می زنند که یک جسم وسیع تر و بزرگ تری در آب واقع شده است. ما هم وقتی تعدادی بیمار می بینیم، می توانیم حدس بزنیم بیماران بیشتری در سطح جامعه وجود دارد.
کننده مردم اصفهان تاکید کرد: اینکه چرا وزارت بهداشت و درمان آمار نمی دهد دلیلش این است که وزارت بهداشت و درمان نمی داند؛ نه تنها وزارت بهداشت بلکه هیچ نهاد و ارگانی در دنیا وجود ندارد که بتواند حدس بزند و مکانیزمی هم وجود ندارد که به درب منازل بروند و بپرسد کدام یک از شما کرونا دارید. بنابراین، این انتظار باید اصلاح شود به اینکه وزارت بهداشت موارد مشکوک و قطعی را با مردم در میان بگذارد. مثلا در اصفهان دو بیمارستان را در نظر گرفته اند که در روز مراجعاتی دارند و تعدادی از این افراد تصور می کنند کرونا دارند. پزشکان این افراد را معاینه کرده و آنهایی که واجد شرایط تست هستند را جدا می کنند که به این افراد بیماران مشکوک به کرونا گفته می گوییم.
کننده اصلاح طلب مجلس دهم گفت: بنابراین آنچه وزارت بهداشت می تواند روزانه آمار دهد تعداد مشکوک ها و تعداد آزمایش های انجام گرفته و قطعی شده است. نکته دوم این است که تمام توجه ما را به سمت آمارها جلب کردند و ما غافل شدیم که چه اقداماتی در حال انجام است. ما باید از وزارت بهداشت و درمان بخواهیم به جای این که فقط آمار بیماران و مشکوکان را به ما اعلام کند، آمار اقدامات اجرا شده برای جلوگیری از گسترش بیماری و درمان بیماران کرونایی و اینکه چه سیستمی طراحی کرده اند را اعلام کنند. این نکته ای است که باید بیشتر به آن توجه کرد.
عضو فراکسیون امید مجلس شرح داد: نکته سوم این است که ما به عنوان فردفرد جامعه از خودمان به عنوان افراد جامعه سوال کنیم چه چیزی بر عهده ماست و چه نقشی می توانیم در کنترل این بیماری داشته باشیم؟ باید این موضوع را نیز جدی بگیریم و رعایت کنیم و این گونه نباشد که بگوییم سازمان دیگری وجود دارد که مسئول تامین سلامت ماست. باید بدانیم خودمان چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم. مثلا فردی که بیماری تنفسی یا نقص ایمنی و یا دیابت دارد باید خود را ایزوله کند و نباید منتظر بماند کسی به او بگوید خودت را ایزوله کن، چرا که خودش لطمه می بیند.
وی افزود: نکته دیگر این است که در فضای مجازی خیلی باب شده افراد اظهارنظر می کنند. از مردم می خواهم به اخبار وزارت بهداشت و درمان و اخبار روزنامه های رسمی کشور که تحت نظارت هستند و معمولا مطالب کذب را منتشر نمی کنند توجه داشته باشند. برخی نوارها(صوتها و کلیپها) باعث استرس مردم می شوند و این یک روش غیر اخلاقی است که در این شرایط به خاطر این که با حکومت یا مدیران و مسئولان اختلاف نظر داریم مردم را آزرده سازیم.
عابدی در پاسخ به این سوال که به نظر شما این بیماری چقدر جدی است که برای کنترل آن نیاز به قرنطینه داشته باشیم؟ گفت: حقیقت این است که سیستم سلامت جامعه مان ضعیف است. مثلا اگر خواستیم قرنطینه کنیم مفهومش این است که مرکز تلفن داشته باشیم و مردم به این مرکز تلفن زنگ بزنند و نیروها و تیم ها را برای این که به داخل منازل اعزام کنیم. سیستم بهداشت و درمان ما طوری طراحی شده که متاسفانه سیستم سلامت جامعه نداریم. مثلا پرستاران بهداشت جامعه باید یک مرکز داشته باشد و در این مرکز آماده بنشینند و به محض این که به آنها تلفن زدند تیم مورد نظر اعزام شود و به منازل بروند که اینها را نداریم. قرنطینه تعدادی ابزار می خواهد که ما آنها را نداریم. مثلا در نیروی انتظامی به اندازه کافی نیرو نداریم که اگر اعلام قرنطینه کردیم کسی از خانه بیرون نیاید و اگر کسی بیرون آمد جلوی او را بگیرند؟
کننده اصلاح طلب مردم اصفهان گفت: واژه قرنطینه خیلی ساده است اما اجرایش بسیار سخت است. نتیجه چه می شود؟ (هدف) از قرنطینه جلوگیری از انتشار بیماری است که باید برای دستیابی به این (هدف) آموزش دهیم و بر روی توانمندسازی مردم و جامعه کار کنیم؛ فقط قرنطینه سازی مشکل ما را حل نمی کند. هیچ انسان عاقلی نمی گوید قرنطینه بد است ولی قابل اجرا نیست. باید برای تکلیفی که گفته می شود بررسی کنیم که آیا این تکلیف قابل اجراست؟ توانش وجود دارد و امکاناتش فراهم است؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: مثلا نمی توانیم قرنطینه کنیم و مدام شروع به انتقاد کنیم، درست نیست یا مثلا توجیهات علمی بیاوریم و بگوییم قرنطینه لازم نیست و مربوط به گذشته است، خیر؛ ما اگر بتوانیم قرنطینه کنیم (خوب است) ولی توانایی اش را نداریم، نه تنها ما بلکه در چین هم باور نکنید که توانسته باشند شهر را قرنطینه کنند. در چین هم یک بازی سیاسی راه انداختند و شهر ووهان را بر سر زبان ها انداختند و بقیه کشورشان را آزاد کردند. مثلا ما هم اگر شهری را قرنطینه اعلام می کردیم تردد بقیه شهرهایمان به سایر نقاط راحت تر بود. بارها در صحبت هایم گفتم کشور ایران نه قابل تحریم است، نه قابل محاصره و نه قابل قرنطینه سازی؛ چراکه مرزهای بسیار متعددی در اطراف کشور و همسایه های زیادی داریم و روش ها و راه های مختلفی برای تعامل و تردد با دنیا داریم. خیلی سخت است بتوانند مرزها را کنترل کنند، اینها همه اش شعار است.
کننده مردم اصفهان مطرح نمود: بعد از هفت، هشت سال هنوز نتوانستند ورود قاچاق را کنترل کنند. این همه نیرو گذاشتیم که از ورود مواد مخدر جلوگیری کنیم که هنوز به آن صورت پیروز نبودیم البته این نبوده که اصلا پیروز نباشیم ولی نتوانسته ایم آن را به صفر برسانیم. قرنطینه کردن که الان بر سر زبان ها افتاده چیزی است که اگر آن را رد کنیم می گویند سواد ندارد و اگر تایید کنیم چگونه اجرا کنیم. به جای این که تمام انرژی خود را صرف قرنطینه کنیم، این انرژی را صرف آموزش مردم برای خودحفاظتی کنیم. در موضوع خودحفاظتی مگر با کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده روبرو نیستیم؟
وی ادامه داد: ما مسائل زیادی داریم و باید چیزی بخواهیم که عملا امکان پذیر باشد. اینکه خودمراقبتی را انجام دهیم بسیار عملی تر است. مهمترین موضوع حتی در ووهان و دیگر جاها تیم های مراقبت سلامتی است که در شهرها مستقر هستند و در مواردی که قرنطینه می شوند تیم ها به منازل اعزام می شوند و افراد بیمار را در خانه مورد بررسی و معاینه قرار می دهند که ما این تیم ها را نداریم.
عابدی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه برخی معتقدند این بیماری را خیلی بزرگ جلوه داده ایم و برخی دیگر نیز نسبت به آن هشدارهای جدی می دهند، حال از دید شما کدام نظر درست است؟ و آینده این بیماری در کشور ما چه می شود؟ گفت: سطح سواد مردم کشور ما با سایر کشورها قابل مقایسه نیست و در دورترین روستاها افراد تحصیل کرده و با سواد وجود دارد و توانمندی مردم در استفاده از تکنولوژی عالی است؛ بنابراین توانمندی مردم ما برای کنترل این بیماری و بیماری های مشابه بسیار بالاست و می توانند به راحتی نحوه انتشار و انتقال را کنترل کنند و از سوی دیگر پزشکان بسیار حاذقی داریم و با اینکه در خیلی از کشورهای اروپایی شاید قدرت آزمایش را نداشته باشند، ما در چند شهر برای تست بیماری کرونا آزمایشگاه هایمان را راه اندازی کردیم و این یعنی خیلی خوب جلو رفتیم. کادر پرستاری و باسواد دانشگاهی بسیار خوبی هم داریم که در کشورهای همسایه مشابه این را نداریم. این ادعایی است که با علم عرض می کنم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بنابراین در موضوع درمان پزشکان حاذق، آزمایشگاه های مجهز و پرستاران پر تلاش داریم و در موضوع پیشگیری هم مردم توانمند و باسوادی داریم و می توانیم به زودی این بیماری را کنترل کنیم اما این دلیل نمی شود که بیماری را سبک یا خیلی پیش پا افتاده تلقی کنیم؛ چون ابتلا به بیماری برای بسیاری از افراد عوارض جدی دارد و باید سعی کنند پیشگیری ها را جدی بگیرند تا مبتلا نشوند که این موارد نیز از انتشار بیماری جلوگیری می کند.
کننده اصلاح طلب مجلس دهم گفت: آینده اش این است که فائق می شویم ولی ممکن است زمان ببرد. در این رابطه بنده پیشنهاداتی داشتم که در حال مکتوب کردن آنها هستم و برای وزارت بهداشت و درمان می فرستم تا بتوانیم با استفاده از نیروهای توانمند کشور سریع تر این بیماری را مهار کنیم.
منبع: همشهری آنلاینbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا