فواید و مضرات خوردن جگر در بارداری

به گزارش راوه بلاگ، خوردن غذای سالم در بارداری می تواند نوید داشتن نوزادی سالم را به شما بدهد. هر نوع خوراکی تاثیر مستقیمی بر نحوه رشد جنین دارد. در این میان خانم های باردار درباره خوردن جگر مرغ یا گوشت مردد هستند و می خواهند بدانند آیا خوردن جگر در بارداری می تواند مشکلاتی برای آنها ایجاد کند یا خیر؟

فواید و مضرات خوردن جگر در بارداری

آیا خانم باردار می تواند جگر بخورد؟

در مجموع خوردن جگر در بارداری هیچ منعی ندارد. جگر موادی در خود دارد که می تواند برای مادر و جنین مفید باشد. هرچند ممکن است خطرات اندکی نیز در پی داشته باشد و باید میزان مصرف آن در میزان متعادل باشد.

مزایای استفاده از جگر در بارداریجگر شامل عناصر حیاتی است که در دوران بارداری می تواند برای مادر و جنین مفید باشد.

اسید فولیک موجود در جگر نقش کلیدی در حفاظت جنین درون رحم داشته و باعث پیشرفت عصبی می گردد.

پروتئین منبع اصلی انرژی برای خانم در بارداری که به مقادیر کافی در جگر وجود دارد.

ویتامین A می تواند بر رشد دید و ایمنی جنین تاثیر مستقیم داشته باشد.

وجود آهن در جگر یکی از دلایل اصلی توصیه به خوردن جگر در بارداری است. مصرف جگر خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد و خون را سالم نگه می دارد.

خوردن چه میزان جگر در بارداری مجاز است؟هیچ معیار مشخصی وجود ندارد که چه میزان مصرف جگر در بارداری میتواند ایمن باشد. آنچه قابل تامل است این است که تناسب ویتامین ها در جگر قابل توجه است بنابراین مصرف آن باید در حد متعادل باشد. از این رو به طور کلی در برترین حالت مصرف یک بار در هفته یا دو بار در ماه جگر در بارداری مناسب به نظر می رسد. گفته می گردد دریافت روزانه 2500 واحد بین المللی ویتامین A در دوران بارداری مسئله ای ایجاد نمی کند اما زنانی که بیشتر از این میزان مصرف می نمایند در معرض خطر نقص تولد و عوارض زایمان قرار دارند.

در هنگام مصرف جگر از چه محصولاتی پرهیز کنید؟زمانی که می خواهید جگر مصرف کنید باید موارد زیر را رعایت کنید و از این کارها اجتناب کنید:

مکملهای روغن کبد که حاوی ویتامین A فراوان هستند.

محصولات مراقبت از پوست که دارای رتینول هستند.

خوراکی هایی که حاوی جگر مرغ یا گوشت هستند.

خطرات مصرف جگر در بارداریمصرف گوشت در بارداری برای مادر بسیار مفید است. اما اجزا موجود در جگر می تواند خطراتی را در مصرف بیش از حد ایجاد کند.

نسبت مواد مغذی موجود در جگر مرغ نسبت به جگر گوشت گاو یا گوسفند فرق دارد. در برنامه غذایی باید به این موضوع توجه کنید.

ویتامین A به میزان زیادی در جگر وجود دارد و علاوه بر مزایایی که دارد اما مصرف میزان زیاد آن می تواند خطراتی به همراه داشته باشد. مصرف بیش از حد جگر در بارداری با نقص پیشرفت جنین و ایجاد سرطان در مادر ارتباط دارد.

همراه با رتینول، نسبت بالای کلسترول باعث می گردد جگر انتخاب مناسبی برای یک زن باردار نباشد چون ممکن است باعث افزایش فشار خون گردد.

منابع جایگزین ویتامین Aویتامین A بدون شک برای جنین لازم است. اما لازم نیست این ویتامین را حتما از جگر دریافت کنید و می توان این ویتامین را از سایر منابع هم به دست آورد. سبزیجات انتخابی خوبی به حساب می آیند زیرا ویتامین A در آنها به شکل بتاکاروتن است و نه رتینول. بعضی از منابع سبزیجات حاوی ویتامین A عبارتند از:

سبزی های برگ سبز

اسفناج

کدو حلوایی

سیب زمینی شیرین

هویج

منبع: نی نی سایت

منبع: راسخون
انتشار: 16 آبان 1400 بروزرسانی: 16 آبان 1400 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 2654

به "فواید و مضرات خوردن جگر در بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و مضرات خوردن جگر در بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید