طرز تهیه انواع خورش انار شمالی لذیذ و بسیار خوشمزه
به گزارش راوه بلاگ، خورش انار یکی از خورش های معروف شمالی است که به روش های مختلفی تهیه می گردد. این خورش یک تم یلدایی دارد و از این چهت مانند آش انار، یک غذای مناسب برای شب یلدا نیز می باشد. در این مطلب تمامی خورش های انار را به صورت مرحله به مرحله برایتان ارائه داده ایم؛ با ما همراه باشید.
دستور پخت انواع خورش انار خوشمزه
1. طرز تهیه خورشت انار با مرغ لذیذ و محشر
مواد لازم | |
دانه انار ترش | دو قاشق غذاخوری |
مرغ | 4 تکه |
پیاز | 1 عد عظیم |
سیر له شده | 1 حبه |
رب گوجه فرنگی | دو قاشق غذا خوری |
رب انار | نصف قاشق غذاخوری |
آب انار ملس | نصف لیوان |
چوب دارچین | 1 تکه |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
گشنیز ساطوری شده | 2 قاشق غذاخوری |
خورشت دونه انار با مرغ
خورش انار دون با مرغ یا ناردونی مرغ شمالی
- برای تهیه خورشت اناردون مرغ، ابتدا پیاز را ریز خورد کرده و روی حرارت قرار می دهیم.
- بعد از اینکه آب پیاز خشک شد مقداری روغن و زردچوبه اضافه کرده و پیاز را نیم سرخ می کنیم.
- بعد از اینکه پیاز سرخ شد رب گوجه، سیر، گشنیز و رب انار را اضافه و تفت می دهیم. (خیلی کم)
- در مرحله بعد دانه انار را به مواد اضافه می کنیم.
- به مواد مخلوط شده نمک و فلفل و زردچوبه می زنیم.
- در این مرحله مرغ را داخل قابلمه ای مناسب چیده و آب انار و مقداری آب درون قابلمه می ریزیم طوری که روی مرغ کاملا پوشیده گردد .
- مواد آماده شده را به آرامی به مرغ اضافه می کنیم .
- حرارت شعله را بالا برده تا خورشت به نقطه جوش برسد . بعد از آن حرارت را کم کرده و چوب دارچین را درون خورشت می گذاریم تا خورشت جا بیافتد .
- قبل از اینکه حرارت را خاموش کنید 1 قاشق انار ترش یا شیرین بستگی به ذائقه خودتان اضافه کنید و یا اینکه برای تزیین خورشت اناردون بهره ببرید.
نکات طلایی طبخ بهتر خورشت اناردون
- این غذا طعم ملس مانند دارد . اگر غذای ترش دوست دارید از آب انار ترش و رب انار بیشتری بهره ببرید.
- اگر آب انار در دسترس ندارید فقط از آب ساده بهره ببرید.
- می توانید به جای مرغ، از گوشت قرمز بهره ببرید.
2. طرز تهیه خورش انار آویج (اناربیج یا سبزه فسنجان)
این غذا دانه انار ندارد اما در آن از رب انار و آب انار استفاده می گردد و مربوط به شهر رشت است.
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | یک عدد |
گردو | 250 گرم |
آب انار ترش | یک لیوان |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی خرد شده | (100 گرم تره، 80 گرم جعفری، 50 گرم خالواش، مقداری چوچاق) |
گلپر | یک قاشق مرباخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دانه انار | برای تزیین |
خورش اناربیج رشتی
روش تهیه خورش اناربیج گیلانی
- آب انار را با کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و بگذارید کمی بجوشد. گردو ها را خوب آسیاب کنید و مقداری آب به آن اضافه کنید، حالا آن را به آب انار اضافه کنید.
- اجازه دهید گردو ها به مدت 2-3 ساعت بپزند و به خوبی روغن پس بدهند (برای آنکه بهتر روغن پس بدهد می توانید در این مدت 2 یا 3 بار کمی آب سرد اضافه کنید).
- حدود 200 گرم از مخلوط سبزی های خرد شده را با روغن تفت دهید و بعد به خورشت اضافه کنید و حدود 1 ساعت با هم بپزید. پیاز را پوست کنده و رنده کنید (آب اضافه آن را بگیرید) و به گوشت اضافه کنید و 50 گرم باقی مانده از سبزی های خرد شده و مقداری ادویه به آن اضافه کنید و با دست خوب آن ها را مخلوط کرده و ورز بدهید.
- گوشت ها را به شکل گلوله هایی به اندازه گردو درآورید. رب انار و گلپر را به خورشت اضافه کنید و بعد گوشت های قلقلی آماده شده را کمی داخل روغن تفت داده و بعد به خورشت اضافه کنید. بعد از یک ساعت خورشت شما کاملا جا افتاده و آماده است.
نکته: اگر چوچاق یا خالواش در دسترس شما نیست، از کمی نعنای تازه و پونه خشک بهره ببرید.
3. طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی بی نظیر
مواد لازم | |
مرغ | نصف یک عدد |
انار دانه شده | 2 عدد |
پیاز | 200 گرم |
شکر (در صورت تمایل) | دو قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | سه قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه | یک قاشق چایخوری |
گلپر | یک قاشق چایخوری |
فلفل | نصف قاشق چایخوری |
خورش انار مسمای گیلانی
روش تهیه خورش انار دانه مسما (مسمای انار)
- مرغ را به همراه نمک و زردچوبه سرخ می کنیم.
سپس آن را به همراه آب می گذاریم تا بپزد.
در هنگام پخت، رب گوجه فرنگی را به مرغ می افزاییم تا خوش رنگ گردد.
- پیاز خلالی خرد شده را با کمی روغن در تابه تفت می دهیم، سپس دانه های انار را به پیاز افزوده و به تفت دادن ادامه می دهیم.
وقتی مرغ کاملا پخت، مخلوط انار و پیاز را به آن افزوده، حرارت را ملایم کرده و می گذاریم تا به مدت نیم ساعت غذا جا بیفتد.
- در سرانجام فلفل و گلپر را به خوراک اضافه کرده و حرارت را خاموش می کنیم.
خورش انار دانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
4. طرز تهیه خورش انار مازندرانی (انار سیر)
خورش سیر انار نوعی خورش خوشمزه مازندرانی هست. این خورش جذاب از ترکیب دانه های انار با عطر و طعم خوش سیر تهیه می گردد. البته در کنارش ادویه ها و طعم دهنده های مختلفی هم به آن اضافه می گردد. این خورشت هم با ماهی و هم با گوشت مرغ و یا گوشت گوسفند و گوساله و یا حتی بدون استفاده از گوشت، قابل تهیه است. بعضی افراد برای کاهش مزه ترش این خورشت و ایجاد مزه ملس تر به آن شکر اضافه می نمایند که اختیاری است این غذای خوشمزه برای وعده غذایی ناهار با برنج کته و همراه با زیتون پرورده و سیر ترشی بسیار مناسب است.
مواد لازم | |
انار | 1 عدد |
گردو | 2 عدد |
سیر | 4 حبه |
سینه مرغ | 300 گرم |
پودر گلپر | نوک قاشق چایخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | مقدار کافی |
پیاز | 2 عدد |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
خورش انار دون مازندرانی
دستور پخت خورش انار سیر با مرغ
- در ابتدا و برای آغاز 1 عد پیاز را طبق روال درست کردن بقیه خورشتهای ایرانی با آب می شوریم و با چاقو پوست ان را می گیریم. سپس پیاز را به شکل خلالی ریز می بریم. داخل یک تابه کمی روغن مایع می ریزیم و تابه را روی شعله گاز قرار می دهیم و زیر تابه را روشن می کنیم و وقتی روغن خوب داغ شد پیازهای خلالی را در روغن تفت می دهیم تا سبک و نرم شوند. سپس 4 حبه سیر را با آب می شوریم و پوست می کنیم و با سیر خرد کن انها را له می کنیم و به تابه پیاز داغ اضافه می کنیم و در روغن سیر را تفت می دهیم.
- سپس در این مرحله 1 عدد انار را با آب می شوریم و آن را از وسط جدا می کنیم و با ضربه قاشق به پوست انار آن را دانه دانه می کنیم. انار دان شده را به تابه حاوی پیاز داغ و سیر اضافه می کنیم و انار را همراه با پیاز ها و سیرها تفت می دهیم.(در صورتی که بخواهید خورشت رنگ و غلظت بیشتری داشته باشد می توانید 1 قاشق غذاخوری رب انار ترش و یا ملس به آن اضافه کنید که اختیاری است).
- سپس در این مرحله 2 عدد گردو را پوست می کنیم و مغز آنها را با دست ریز می کنیم . سپس گردوهای خرد شده را همراه با نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی و 1/10 قاشق چایخوری پودر گلپر به تابه حاوی دانه انار و پیاز داغ و سیر داغ اضافه می کنیم و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم.درب تابه را می بندیم و منتظر می شویم دانه های انار بپزند و نرم شوند. وقتی دانه های انار نرم شدند خورشت ما آماده است.خورشت سیر و انار را در یک ظرف مناسب می ریزیم و سراغ تهیه مرغ برای غذا می رویم.
- در این مرحله که اختیاری است ابتدا 300 گرم مرغ (سینه - ران - کشاله و یا هر قسمت مرغ می تواند باشد) را می شوریم و با نمک فلفل ،زعفران دمکرده آن را به مدت 2 ساعت مزه دار می کنیم.سپس داخل یک قابلمه آب می ریزیم و مرغ را همراه 1 عدد پیاز خرد شده و نمک و فلفل آبپز می کنیم. وقتی مرغ آبپز شد داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و زیر شعله گاز را روشن می کنیم و وقتی روغن داغ شد ، مرغ را در روغن داغ خوب از همه طرف سرخ می کنیم . اکنون غذای ما آماده است.
سخن آخر
انواع خورش انار را با دستور پخت کامل در این مطلب ملاحظه کردید؛ در شهر شما خورش انار به چه روشی طبخ می گردد؟ نظرات و سوالات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید؛ کارشناسان آشپزی ما در اسرع وقت جوابگوی شما خواهند بود.
پیشنهاد می کنیم طرز تهیه خورش نارنگی خوشمزه با مرغ و ادویه های معطر را نیز در خبرنگاران بخوانید و از تهیه و چشیدن طعم این خورشت عالی نیز لذت ببرید.
منبع: مجله انگیزه