تغییر خلق بارداری

به گزارش راوه بلاگ، تغییر خلق بارداری کلافه تان نموده و می خواهید از دستش خلاص شوید؟ مرتب گریه می کنید و زود عصبانی می شوید؟ این مقاله کمکتان می نماید این مشکل را بشناسید و حل کنید.

تغییر خلق بارداری

تغییر خلق بارداری و انواع آن

تغییر خلق بارداری شامل حالت های زیر می شود:

گریه کردن در بارداری و افسردگی

دلشوره در بارداری و استرس

بی حوصلگی در اوایل بارداری

عصبی شدن در دوران بارداری

اختلال دو قطبی

گریه کردن در بارداری و افسردگیافسردگی در بارداری یکی از موارد تغییر خلق بارداری است که می تواند زندگی زن باردار را عوض کند. افسردگی در بارداری معمولا برای 10 درصد از زنان باردار اتفاق می افتد و بیشتر کسانی را هدف قرار می دهد که قبل از بارداری هم تجربه افسردگی را داشته اند. افسردگی اغلب خودش را با احساس نا امیدی و پوچی، گریه کردن در بارداری، خواب زیاد یا کم، غذا نخوردن و پایین آمدن آستانه تحمل عصبی نشان می دهد و چنانچه به صورت موقتی و گذرا نباشد، حتما باید برای درمان آن اقدام کرد تا به مادر و جنین آسیبی وارد نشود.

بعلاوه اگر سابقه اختلالات روانی یا افسردگی دارید، قبل از اقدام به بارداری باید با پزشکتان مشورت کنید؛ چون برخی اختلال ها در دوران بارداری تشدید می شوند.

اختلال دو قطبی در بارداریاختلال دو قطبی یا افسردگی-شیدایی یکی دیگر از زیر مجموعه های انواع تغییر خلق در بارداری است. این اختلال به شرایطی اطلاق می شود که در آن زن باردار از حالت سرخوشی و شادی بیش از حد به گریه و ناراحتی زیاد و بر عکس می رسد.

خوشبختانه این مشکل خیلی رایج نیست و احتمال اتفاق افتادن آن به مقدار بسیار پایینی در زنانی وجود دارد که افسردگی در بارداری را تجربه می نمایند. اگر قبل از بارداری دچار اختلال دو قطبی بوده اید؛ بهتر است قبل از اقدام به علت احتمال انتقال بیماری دو قطبی به فرزند شرایط را با یک پزشک متخصص در میان بگذارید.

دلشوره در بارداریدلشوره در بارداری شامل شرایطی می شود که مادر در آن بی فایده و بدون وجود علت خارجی دچار موارد زیر می شود:

دلهره

تعریق

افزایش ضربان قلب

نگرانی

استرس در بارداری ممکن است برخی ساعت ها در روز بیشتر احساس شود و سپس خود به خود برطرف شود. در چنین شرایطی خیلی جای نگرانی نیست؛ اما اگر این شرایط به صورت مزمن و ادامه دار در آمد و مانع فعالیت زن باردار در خانه و محل کار شد، علامت خوبی نیست و بهتر است برای برطرف کردن آن با پزشک مشورت کرد.

اگر فکر می کنید استرس شما علت خاصی دارد؛ مثلا به مشاجره در بارداری برمی شود که با همسرتان داشته اید یا بعد از یک اتفاق مثل ترس ناگهانی در دوران بارداری دچار مشکل شده اید، بهتر است سعی کنید عوامل استرس زا را با مشورت با یک مشاور یا صحبت کردن با کسی که باعث مشکل شده برطرف کنید. البته نحوه این کار کاملا به شرایط فردی شما بستگی دارد و اگر فکر می کنید صحبت کردن باعث تنش بیشتر می شود؛ باید حتما از یک مشاور یاری بگیرید.

بی حوصلگی در اوایل باردارییکی از علائم بارداری در هفته اول بعد از لقاح که زیر مجموعه تغییر خلق بارداری قرار می گیرد و از همه شاخصتر بی حوصلگی در بارداری است. علت این مسئله به تغییرات هورمونی دوران بارداری برمی شود که می تواند باعث به هم ریختن ساعت خواب، شرایط هضم غذا و در پی تغییر سایز سایز شود.

طبیعی است که وقتی بدن در حال آماده کردن خودش برای رشد جنین است، شرایط زن باردار نسبت به گذشته فرق کند و این شرایط روی حالات روحی دوران بارداری تاثیر بگذارد.

عصبی شدن در بارداریعصبی شدن در بارداری از دیگر زیر مجموعه های تغییر خلق بارداری است که به پایین آمدن آستانه تحمل زن باردار به علت تغییرات فیزیکی و هورمونی این دوران اتفاق می افتد. این مسئله می تواند با جیغ کشیدن در دوران بارداری و سپس ناراحتی از تاثیر عصبانیت روی جنین ادامه پیدا کند.

علت تغییر خلق بارداریتغییر خلق بارداری می تواند به سه عامل زیر بستگی داشته باشد:

تغییرات هورمونی

تغییرات فیزیکی

شرایط خانوادگی و اجتماعی

تغییرات هورمونی: در شرایط اول، یعنی تغییرات هورمونی بدن دچار تغییراتی می شود تا بتواند خودش را برای زایمان و قبل از آن پرورش جنین آماده کند. برای مثال هورمون ریلکسین که روی انبساط عضله ها تاثیر می گذارد در این دوران بیشتر ترشح می شود تا مادر برای خروج جنین در هنگام زایمان دچار دردسر نشود. تک تک این هورمون های می توانند باعث نوسانات خلقی در دوران بارداری شوند.

تغییرات جسمی: تغییرات جسمی در بارداری شامل بخش عظیمی از علائم بارداری است که با تغییر سایز سینه ها، تغییر سایز تمام بدن، تغییر ضخامت موها، چاق شدن ران ها و موارد مشابه همراه است. این موارد برای بسیاری از خانم ها خوشایند نیستند و باعث بروز عصبانیت در بارداری یا سایر موارد تغییر خلق بارداری می شود.

شرایط خانوادگی و اجتماعی: شرایط خانوادگی و اجتماعی یکی دیگر از عوامل بسیار تاثیرگذار بر شرایط روحی زن باردار و حتی شرایط جنین است. دعوا در بارداری با همسر، سختی کار یا کار شیفتی در شغل زن باردار و بعلاوه شرایط مالی و سیاسی می تواند به راحتی باعث گریه کردن در بارداری، دلشوره در بارداری و موارد مشابه شود و زن باردار را تحت تاثیر قرار دهد.

بد رفتاری با زن بارداربد رفتاری با زن باردار یکی از مواردی است که باعث تغییر خلق در بارداری می شود. این بد رفتاری می تواند شامل مسئله ای با شکل فیزیکی مثل کتک زدن و مصداق شاخص آزار جسمی باشد یا به مواردی مثل توهین، داد زدن، فحش دادن و حتی کم توجهی یا بی توجهی همسر نسبت به زن باردار شود. به واقع نمی توان یکی از این موارد را بهتر یا بدتر دانست و هر کدام به مقدار خود آزار دهنده هستند.

به همین علت مردان باید نسبت به تغییر زنان در دوران بارداری توجه داشته باشند و از وظایف مرد در دوران بارداری با خبر باشند. چنانچه همسرتان به شما آسیب روحی و جسمی می رساند؛ بهتر است قبل از اقدام به بارداری در صدد برطرف این مشکل بربیایید؛ چون تمام این رفتارها می تواند روی شرایط جسمی شما و جنینتان در دوران بارداری تاثیر بگذارد و در آینده هم روی سرنوشت فرزندتان.

برای تغییرات خلق و خو در بارداری چه اقداماتی مناسب است؟با انجام اقدامات زیر می توان تغییر خلق در بارداری را بهبود بخشید:

صحبت کردن درباره احساس بد

دریافت حمایت عاطفی

دریافت یاری از متخصص

استفاده از یوگا در بارداری

ورزش تحت نظر پزشک

نفس عمیق

نوشیدن آب

رژیم غذایی درست

صحبت کردن درباره احساسات: چه تغییر خلق بارداری را تجربه کنید و چه احساس ناراحتی دیگری را خوب است که درباره این احساس با کسی که امین شماست یا باعث بروز این احساس شده است صحبت کنید. به خصوص شرایطتان را به همسرتان شرح دهید.

دریافت حمایت عاطفی: داشتن حلقه دوستان خوب و اعضای مهربان خانواده باعث بهبود حال شما می شود.

ورزش و یوگا در بارداری: تاثیر ورزش و انجام یوگا در بارداری را جدی بگیرید و تحت نظر پزشک به انجام حرکت های مناسب بپردازید.

نفس عمیق: نوع نفس کشیدن شما تاثیر زیادی روی شرایط روانی و آرامشتان دارد. درست نفس کشیدن را یاد بگیرید.

نوشیدن آب: وقتی خیلی عصبانی هستید؛ حتما مقداری آب بنوشید و سپس با کشیدن نفس عمیق روی اعصابتان کنترل پیدا کنید.

رژیم غذایی درست: تغذیه در بارداری را با نظارت یک متخصص همراه کنید و سعی کنید بدنتان را از نظر کمبود ویتامین تحت فشار نگذارید.

همه چیز موقتی استمعمولا تغییرات خلق و خو در اوایل بارداری زیاد دیده می شود، سپس در سه ماهه دوم بهتر شده و ممکن است در ماهه سوم بارداری برشود. در تمام این دوران به خاطر داشته باشید که تغییر خلق بارداری موقتی است و همان طور که از اسمش پیداست به همین دوران؛ یعنی بارداری محدود می شود. سعی کنید خودتان را در معرض خبرهای خوب، فیلم های خنده دار و آدم های مثبت قرار دهید و از محیط هایی که شاد نیستند دوری کنید. به خواب و تغذیه تان برسید و هر بار که احساس کردید از این شرایط خسته شده اید خودتان را در آینده تصور کنید و یادآوری کنید که روزی تمام این حالت ها برایم خاطره هایی می شوند که با آمدن بچه تلخی شان را از دست خواهند داد. یادآوری کنید که باید قوی بمانید.

منبع: نی نی سایت

منبع: راسخون
انتشار: 18 آبان 1400 بروزرسانی: 18 آبان 1400 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 2657

به "تغییر خلق بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر خلق بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید