ابعاد یک نامه تهدید آمیز از مجلس؛ آیا وقت انتقام گیری است؟!
به گزارش راوه بلاگ، همانطور که پیش بینی می شد مجلس یازدهم بنای رویارویی و تقابل با دولت حسن روحانی را دارد و آرام آرام در این راستا حرکت می نماید. با پایان یافتن جابه جایی در مجلس و روشن شدن ترکیب هیات رئیسه و کمیسیون های تخصصی، حالا توپ در زمین نمایندگان جدید است و آن ها هم در راستای برآوردن انتظارات رای دهندگانِ خود چاره ای جز تحرکات تازه در مجلس ندارند. تحرکاتی که رنگ و بوی تقابل با دولت حسن روحانی را دارد.
به گزارش خبرنگاران، مهمترین این تحرکات تا به امروز نامه 12 تن از روسای کمیسیون تخصصی مجلس خطاب به رییس جمهور است. نامه ای انتقادی که در آن رییس جمهور به خاطر شرایط مالی کشور شماتت شده است. در این نامه از مدیریت هفت ساله روحانی به کشور انتقاد شده است.
در این نامه به روحانی هشدار داده شده است که مجلس یازدهم با هدف احیای انقلابی گری پا به میدان گذاشته و بر سر آرمان های خود خواهد ایستاد پس بنای آنچه سابقا با مجلس داشته اید را کنار بگذارید و بدانید نمایندگان مردم در مجلس یازدهم در مقابل حقوق مردمی که در طول تاریخ بی نظیرند، سکوت نخواهند کرد.
این نمایندگان در بخشی از نامه خود نوشته اند اینکه رییس دولت پس از وقوع حوادث و فجایع از آن ها با خبر گردد و به آن ها لبخند بزند در کدامین منطق پذیرفته است. آن ها در ادامه از رئیس جمهوری پرسیده اند آیا از قیمت روز افزون مواد غذایی اطلاع دارید؟ آیا از نسبت حداقل های یک سبد غذایی با حقوق یک کارگر، یک کارمند و یک معلم اطلاع دارید؟ افزایش تورم در بخش مسکن اعم از خرید و اجاره به گوشتان رسیده است؟
این بخش از نامه کنایه ای به سخنان روحانی پس از افزایش قیمت بنزین در سال گذشته بود که گفت صبح آدینه متوجه افزایش قیمت بنزین شده است.
نامه روسای کمیسیون ها نشان داد که مجلس جدید بنای تعامل و عقب نشینی در برابر با دولت را ندارد. لحن و ادبیات و این نامه حاکی از خط و نشان کشیدن برای دولت است.
حمیدرضا حاجی بابایی، مجتبی ذوالنور، مرتضی آقاتهرانی، محمدرضا پورابراهیمی، فریدون عباسی، سیدجواد ساداتی نژاد، حسینعلی شهریاری، علیرضا منادی، مهدی عیسی زاده، محمدصالح جوکار، محمدرضا رضایی و عزت الله اکبری تالار پشتی امضا نمایندگان این نامه جنجالی اند.
نمایندگانی که بسیاری از آنها سال ها در دولت و مجلس پست های حساس و مهمی داشته اند.
این نامه در حالی نوشته شده است که حسن روحانی رییس جمهور در مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم سعی کرد فضای همدلانه ای با مجلس جدید ایجاد کند و از استراتژی پیوند و پیروزی سخن گفت.
بیشتر بخوانید: نامه هشدارآمیز روسای کمیسیون های مجلس به روحانی
نویسندگان نامه به روحانی
واکنش دولت
طبعیتا این نامه با واکنش تند دولت روبه رو شد. علی ربیعی سخنگوی دولت آن را نامناسب ارزیابی کرد. سخنگوی دولت در پاسخی به این روسای کمیسیون های مجلس نوشت نامه تأکید دارد که به دنبال بازگشت روحیه انقلابیگری است. حال آنکه 9 نفر از اعضای امضانماینده نامه در مجالس انقلابی هشتم و نهم نماینده بوده و سه نفر دیگر در دولت قبل فعالیت نموده اند.
ربیعی در نامه خود شرایط مالی و فرایند های اجتماعی و سیاستی را نابسنده خوانده، اما تاکید نموده که اصولگرایان نیز در این شرایط مسئولیت دارند چرا که در تمام عمر دولت های یازدهم و دوازدهم اصولگرایان اکثریت قاطع مجلس را در دست داشته اند.
ربیعی مهمترین وجه نامه روسای کمیسیون ها را اینگونه توضیح داده است، مقصر اِنگاری یک سویه، عدم تبیین علمی و نیز عدم مسئولیت پذیری نویسندگان آن است. نامه چنان لحنی دارد که گویی مجلس شورای اسلامی در همه چهل سال گذشته و بالاخص در دو دوره گذشته، متناظر با دوران دولت های یازدهم و دوازدهم که اصولگرایان اکثریت قاطع مجلس را در دست داشته اند، هیچ مسئولیتی در شرایط جاری کشور ندارد.
او در ادامه نوشته است: نامه چنان لحنی دارد که گویی پیش از سال 1392 همه چیز بر وفق مراد بوده.
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهور نیز به تندی از این نامه انتقاد نموده است و بند بند آن را زیر سوال برده است.
معاون پارلمانی رییس جمهور نوشت: آیا ارائه سیاهه ای از مسائل کنونی کشور و ادعای لبخند رییس جمهوری به مسائل و استفاده از ادبیات دور از شأن حکمرانی، صدور آرامش و اطمینان به جامعه است؟ در حالی که رهبر معظم انقلاب تأکید داشته اند اختلاف نظر ها نباید رسانه ای گردد، زیرا مردم را نگران می سازد.
وقت انتقام؟!
نامه روسای کمیسیون ها به رییس جمهور با انتقاد علی مطهری نماینده پیشن مردم تهران در مجلس نیز روبه رو شده است. او لحن نامه را تهدید امیز ارزیابی کرد و گفت: در مواردی با واقعیت مطابق نیست.
او اضافه کرد: نمی توان فشار های خارجی را در نظر نگرفت که اتفاقا خیلی از آن ها ناشی از عملکرد خودمان است و همین دوستان برای منهدم کردن برجام خیلی کوشش کردند و زمینه ای ایجاد کردند که ترامپ از برجام خارج گردد و تحریم هایی را به ما تحمیل کند.
به عقیده مطهری این نامه منصفانه نوشته نشده است. او اضافه کرد: اگر آن ها واقعا به دنبال حل مشکل معیشتی مردم هستند، باید از رئیس جمهور درخواست وقت نمایند و با شخص آقای روحانی صحبت نمایند، حرف های آقای رئیس جمهور را بشنوند و راهکار ها و پیشنهاد های خود را مطرح نمایند؛ وگرنه اینکه مردم فقط ناله مسئولان اجرائی و تقنینی را بشنوند، اتفاق جالبی نیست و باعث ناامیدی مردم می گردد.
این نماینده پیشین مجلس نامه را ناشیانه و زودهنگام دانست و با اشاره به شعار های نمایندگان مجلس در تبلیغات انتخاباتی علیه دولت گفت: نمایندگان باید پخته عمل نمایند. اکنون وقت انتقام گیری نیست. کشور در 41 سال اخیر هیچ گاه در چنین شرایط سختی نبوده است و هیچ وقت چنین فشار هایی به کشور وارد نشده است. کسانی که می گویند تحریم ها در گذشته نیز بوده، در واقع مغالطه می نمایند؛ چون تحریم های امروز با تحریم های گذشته خیلی متفاوت است.
او تاکید نمود که در خیلی از جا ها دست دولت بسته است. بخشی از اقتصاد کشور در دست دولت نیست و حتی در سیاست خارجی نیز رئیس جمهور به طور مستقل تصمیم نمی گیرد.
مجلس یکدست اصولگرای یازدهم با شعارها و امید زیادی روی کار آمده است
پیش به سوی تنش سیاسی
حسین مرعشی از اعضای ارشد حزب کارگزاران سازندگی هم در تحلیلی نامه 12 نماینده ارشد مجلس را حاوی یک پیغام روشن دانسته که آثار حادی خواهد داشت سیاستگذاران مجلس بنا دارند تا به سمت یک تنش سیاسی جدید در کشور بفرایند.
از دید مرعشی این نامه به لحاظ منطقی دارای ضعف های جدی است. او گفت: ما یک سری مسائل و سؤالات درباره امروز داریم. سؤال خیلی ساده این است که الان دولت با یک کسری 200 هزار میلیارد تومانی روبرو است. عزیزان انقلابی که این طور انتقاد می نمایند چه راهی برای برطرف این کسری دارند؟ چگونه می خواهند آن را حل نمایند؟
او اضافه کرد: امروز کشور حداقل به 15 میلیارد دلار ارز 4 هزار و دویست تومانی احتیاج دارد برای تأمین دارو و احتیاج های اولیه تا این اقلام گران نشوند. مجلس انقلابی راهکارش برای تأمین این مبلغ چیست؟ امروز صادرات نفت متوقف است.
مرعشی با بیان اینکه نویسندگان نامه افرادی بدون کارنامه نیستند، تاکید نمود: وقتی پای ادعای رفتن به سمت شرایط مطلوب می گردد این ادعا را باید کسانی مطرح نمایند که حداقلی از کارآمدی را قبلاً از خود نشان داده باشند.
او گفت: این یک اختلاف جدی است و نباید آن را کم شمرد و به روحانی توصیه کرد این اختلاف را به رسمیت بشناسد و اول در سطح سران و اگر احتیاج بود خدمت رهبر معظم انقلاب مطرح و برای برطرف آن اقدام کند.
نکته مهم نامه دوازده نماینده موثر مجلس این است که هیچ راهکاری به دولت ارائه نمی دهد. از طرف دیگر در سخنان این نمایندگان نیز هیچ نقشه راهی دیده نمی گردد. تمام حرف آنها یه چیز است دولت از جهت هفت ساله خود برگردد. لابد انتظار دارند دولت در جهت دلخواه آنها حرکت کند. مسئله این است که این جهت دلخواه چیست؟ این نمایندگان باید پاسخ دهند که دولت با چالش هایی که دست به گریبان آنهاست چه باید کند. باید منتظر ماند و دید که این نمایندگان چه طرح هایی در آینده برای برطرف مسائل مالی ارائه می نمایند، البته احتمال دارد که هیچ طرح قابل اعتنایی ارائه ننمایند و فقط به دولت روحانی حمله نمایند.
منبع: فراروگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت