شرایط بین راهی ها در دوران کرونایی چگونه است؟
به گزارش راوه بلاگ، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، شرایط بین راهی ها در دوران کرونایی به توضیح زیر گزارش شدند.
بین راهی ها امن شده اند؟
مجتمع های خدماتی و رفاهی یا همان بین راهی ها با موضوع مختلف از جمله جایگاه سوخت، خدمات خودرویی، رستوران، سرویس بهداشتی، محل اقامتی و پارکینگ با ضوابط و مجوز وزارت راه و شهرسازی احداث می شوند و حالا با برطرف محدودیت ترددهای بین استانی، فعالیت این مراکز پس از حدود دو ماه تعطیلی از سر گرفته شد و همزمان در برخی استان ها اداره های راهداری بازدیدهای نظارتی را شروع کردند که در برخی مناطق به پلمب برخی از این مراکز از جمله جایگاه های سوخت منجر شد.
شرایط بین راهی ها در دوران کرونایی مورد بحث بوده است، مسئولان گردشگری فقط در یک بازدید نظارتی نیم روزه، آن هم پنج سال پیش از محور کندوان چالوس که تفریحی ترین جاده کشور را لقب گرفته است، 60 مجتمع بین راهی غیرمجاز را شناسایی کردند. این اتفاق همان یک بار افتاد و دیگر ادامه پیدا نکرد. حالا در شرایط پاندمی کرونا، شرایط بهداشتی و خدماتی در این مجتمع های بین راهی حساس تر از همواره جلوه می نماید، مخصوصا آنکه در وضع موجود بیشتر مردم ترجیح می دهند با وسیله نقلیه شخصی خود جابه جا شوند.
در راهنمای گام دوم وزارت بهداشت، معینا برای مجتمع های بین راهی، پروتکل مخصوصی تنظیم نشده است، اما دستورالعمل جایگاه های سوخت در درون و بیرون شهر معین است. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با آن که در این قضیه مسئولیتی ندارد اما از جایگاه کمیته اماکن گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی کرونا و به عنوان متولی سفر، در دستورالعمل سفر هوشمند، فقط برای مجتمع های پذیرایی بین راهی، پروتکلی را تهیه نموده که محتوای آن متفاوت از پروتکل اقامتگاه ها، رستوران ها، پایانه ها و ناوگان حمل و نقل عمومی نیست.
رعایت پروتکل مجتمع های بین راهی برای کارکنان واحدهای پذیرایی بین راهی، رانندگان وسائل نقلیه عمومی و تمام مسافران لازم الاجرا اعلام شده و فعالان گردشگری که تور اجرا می نمایند باید درباره آن آگاهی بخشی و اطلاع رسانی داشته باشند.
در پروتکل حضور و خدمات دهی در واحدهای پذیرایی بین راهی آمده است:
مسافران هنگام سفارش غذا با رعایت فاصله یک متری از نفر جلویی و متصدی کنترل، از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
مسافران در سالن های انتظار با فاصله ایمن از دیگران روی جایگاه ها بنشینند و در زمان نشستن از دست زدن به دستگیره ها یا لبه جایگاه های عمومی خودداری نموده و در صورت تماس دست، دست ها را شستشو دهند.
در صورتیکه علائم سرماخوردگی دارید، حتما از ماسک و دستکش بهره ببرید.
پس از استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی دست خود را طبق پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید یا از محلول ضدعفونی دست بهره ببرید و در هنگام ورود در صورت ازدحام فاصله ایمن را از فرد جلویی رعایت کنید.
پس از خرید هرنوع کالا یا ماده غذایی قبل از استفاده، بسته بندی آن گندزدایی گردد.
تاحد ممکن از مواد بسته بندی برای میان وعده در سالن انتظار بهره ببرید.
از دراز کشیدن روی نیمکت ها مطلقا خودداری گردد.
برای اقامه نماز در نمازخانه های عمومی به همراه داشتن مهر و سجاده شخصی الزامی بوده و پس از اقامه نماز، دست ها را شسته یا ضدعفونی کنید. همچنین تاحد ممکن رعایت فاصله یک متری بین نمازگذاران در نمازهای فرادا توصیه می گردد.
از دراز کشیدن در نمازخانه خودداری گردد.
مدیران واحدهای پذیرایی بین راهی نسبت به نظارت بهداشتی در محل های تجمع مسافران، رانندگان و کارکنان، سرویس های بهداشتی عمومی، گندزدایی سالن ها و جایگاه های انتظار، نمازخانه ها، بوفه های موادغذایی، غرف و اغذیه فروشی ها اهتمام ورزند و از گندزدایی مستمر لوازم و سطوحی که در تماس دست افراد هستند مطمئن شوند.
در ورودی سالن ماده ضدعفونی دست نصب گردد.
رختکن، سرویس های بهداشتی پرسنل و سرویس های بهداشتی عمومی مرتب با آب داغ و مواد شوینده در تمام سطوح و زوایا شستشو و سپس گندزدایی گردد.
با توجه به ایام خلوتی و به منظور تمرکز خدمات بهداشتی دسترسی مهمانان به تمام فضای عمومی و تمام جایگاه رستوران ها به نحو شایسته محدود گردد تا حد ممکن خدمات در فضای محدودتری ارایه گردد.
میزهای غذاخوری با فاصله یک و نیم متر از یکدیگر چیدمان شوند و از دیوارها، پرده ها و میز صندوق امثالهم حداقل یک و نیم متر فاصله داشته باشند.
کف سالن و فضاهای عمومی دو بار در روز بوسیله زمین شور آغشته به مواد ضدعفونی، گندزدایی گردد.
منوهای رستوران قابل نظافت بوده و مرتب ضدعفونی شوند.
ظروف، تجهیزات و لوازم اضافی درمعرض آلودگی محدود شوند، رومیزی ها و لچکی ها جمع آوری تا امکان گندزدایی سطح میزها فراهم گردد یا می توان از پوشش های یکبار مصرف استفاده گردد.
تمام ظروف بازگشتی از میز مهمان حتی در صورت استفاده نشدن، با آب گرم شسته شوند.
بوفه سالاد و غذا در این ایام تعطیل شده و اقلام خوراکی طبق استاندارد و درجه واحد به صورت بسته بندی و در ظروف یکنفره ارایه گردد.
نان به صورت بسته بندی در کیسه یا سلفون کشیده و قرار داده گردد.
حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف استفاده گردد.
دمای پخت استاندارد موادغذایی رعایت گردد.
تا حد امکان زنجیره انتقال گرم برای مواد غذایی تامین گردد که تا زمان سرو در رستوران گرم بماند.
با توجه به نظریه ماندگاری طولانی مدت ویروس روی سطوح استیل، در گندزدایی تجهیزات استیل در آشپزخانه ها دقت بیشتری گردد.
در زمان انتقال ظرف حاوی غذا از آشپزخانه تا رستوران دقت لازم برای پیشگیری از آلودگی ثانویه رعایت گردد.
سوای این دستورالعمل و پروتکل ها، آنچه اهمیت دارد نظارت و کنترل مستمر این مجتمع ها به ویژه سرویس های بهداشتی بین راهی و جایگاه های سوخت به عنوان پرمصرف ترین و در عین حال آلوده ترین اماکن بین راهی، به ویژه در این مقطع زمانی است که سفرها به جریان افتاده و دستگاه های مسئول و متولی باید جدی تر بر آنها متمرکز شوند.
منبع: همگردیbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا