جدول فروش شرکت های مختلف در سال 2019، هوآوی با وجود تحریم ها بالاتر از اپل ایستاد

به گزارش راوه بلاگ، با خاتمه سال 2019، جدول فروش شرکت های مختلف تولید کننده تلفن هوشمند، منتشر شد.

جدول فروش شرکت های مختلف در سال 2019، هوآوی با وجود تحریم ها بالاتر از اپل ایستاد

به گزارش خبرنگار ، شرکت های مختلف سازنده تلفن همراه، یکی از پرحاشیه ترین سال های کاری خود را پشت سر گذاشتند. تقریبا تمامی شرکت های بزرگ و کوچک تولید کننده گوشی همراه در سال 2019 درگیر اتفاقات ناخواسته و غیرمنتظره ای شدند که تا حدی بر روی عملکرد آن ها تاثیر گذاشت. این چالش های ناخواسته برای شرکتی مانند هوآوی بسیار بزرگ و برای شرکتی مانند اپل، کوچک و قابل رفع بود. این چالش ها به طور کلی و اساسی نتوانست بر روی شرایط فروش تلفن همراه یا سهم بازار هر برند تاثیر بگذارد، اما در صورت عدوم وجود این حواشی، آمار های منتشر شده از شرکت های تولید کننده تلفن هوشمند، کمی متفاوت تر از جدول فعلی می شد.

شرکت سامسونگ در ابتدای سال و در مراسم اختصاصی خود از اولین تلفن هوشمند تاشو تجاری در جهان رونمایی کرد، گلکسی فولد با نمایشگر تاشو و قدرت بسیار بالا، از همان ابتدای سال به عنوان یکی از جذاب ترین محصولات بازار شناخته می شد، اما عرضه نا پیروز این مدل، تمامی تبلیغات سامسونگ برای گلکسی فولد را ضایع کرد. گلکسی فولد سامسونگ با مشکل اساسی نمایشگر، کیفیت پایین بدنه، اتصالات و لولا بی کیفیت همراه بود و همین موارد موجب شد تا سامسونگ تمامی گلکسی فولد های عرضه شده را مجددا جمع آوری و بروزرسانی کند.

کاری که قطعا هزینه های اقتصادی و انسانی فراوانی برای این شرکت به همراه داشت. اگر سامسونگ می توانست گلکسی فولد را با پیروزیت عرضه کند، حتی با وجود قیمت بالا این مدل، احتمالا سود بسیار خوبی از مدل تاشو خود به دست می آورد، اما این اتفاق با یک شکست همراه شد.

همانطور که می دانید آمریکا و مخصوصا دونالد ترامپ برای جلوگیری از پیشرفت های اقتصادی چین در جهان، تحریم های سنگینی را برای شرکت هوآوی تصویب کردند. تحریم هایی که به معنای قطع ارتباط شرکت چینی با تمامی همکاران آمریکایی خود از جمله گوگل، مایکروسافت و کوالکام شد. البته این تصمیم برای خود شرکت های آمریکایی نیز به معنای از دست دادن یکی از بزرگ ترین مشتریان خود و در نتیجه کاهش درآمد و سودآوری بود. اما در هر صورت هوآوی برای اتهاماتی که تا به امروز اثبات نشده تحریم شد و تلفن های هوشمند جدید این شرکت از قطعات سخت افزاری و نرم افزاری شرکت های آمریکایی بهره نمی برند. از جمله این موارد می توان به سیستم عامل رسمی اندروید و برنامه های محبوب شرکت گوگل اشاره کرد.

هوآوی با اتکا به دانش سخت افزاری خود توانست به زودی جایگزین های مناسبی برای قطعات شرکت های آمریکایی پیدا کند، اما مشکل اصلی این شرکت، نرم افزار های گوگل بود. البته هوآوی توانایی ساخت برنامه های جایگزین را دارد، اما محبوبیت برنامه های گوگل، کار این شرکت را سخت می کند. در هر صورت با ساخت برنامه های جایگزین اختصاصی، هوآوی به تولید مدل های جدید خود ادامه می دهد و در سال گذشته توانست از این چالش سخت به سلامت عبور کند. قطعات ارتباطی و 5G این شرکت نیز تنها در آمریکا مورد استفاده قرار نخواهد گرفت و دیگر مشتریان بزرگ هوآوی مانند انگلیس و آلمان، همچنان با هوآوی همکاری خواهند کرد.

دیگر چالش هوآوی در سال گذشته، عرضه اولین مدل تاشو خود با نام میت ایکس بود، این مدل برای عرضه در نیمه دوم سال 2019 برنامه ریزی شده بود که با توجه به عرضه ناپیروز سامسونگ، هوآوی نیز تصمیم گرفت تا میت ایکس را با تاخیر روانه بازار کند. اتفاقی که موجب شد به طور کلی مشتریان زیادی به فکر خرید گلکسی فولد و میت ایکس نباشند و هوآوی نیز نتوانست سود بالایی از فروش میت ایکس به دست بیاورد.

شاید نتوان نام این اتفاق را چالش نامید، اما در سال گذشته اپل به دلیل طراحی خاص دوربین سری آیفون 11، به سوژه ای داغ برای رسانه ها و کاربران فضای مجازی تبدیل شد. اتفاقی که نشان می هد علی رغم کیفیت این محصول، طراحی آن برای کاربران قابل قبول نیست، اما در هر صورت این اتفاق به قدری چالش برانگیز نبود که فروش سری آیفون 11 را زیر سوال ببرد، در واقع سری پرچمدار آیفون مانند همیشه، فروش بسیار مطلوبی داشت.

شرکت های مختلف تحلیل و بررسی بازار، هر ساله آمار های خود از مقدار فروش و سهم بازار هر شرکت را منتشر می کنند. آمار های شرکت های مختلف اختلاف بسیار اندکی با یکدیگر دارند و معمولا بر روی صحت آمار های تمامی شرکت ها تحلیلی معتبر می توان حساب باز کرد. در سال 2018 بسیاری از شرکت ها عنوان کردند که هوآوی با اختلاف اندکی توانست از نظر سهم بازار و عرضه تلفن هوشمند، اپل را پشت سر بگذارد. البته اختلاف این دو شرکت در فروش بسیار اندک بود و به همین جهت، برخی دیگر شرکت های تحلیلی عنوان کردند که اپل، هنوز فروش بیشتری نسبت به هوآوی دارد. آمار های شرکت کونتر پونت (تصویر زیر) اختلاف یک میلیونی بین فروش تلفن های هوشمند اپل و هوآوی را نشان می داد، در هر صورت این آمار ها نشان می داد که اپل از نظر فروش به اپل رسیده و به زودی این شرکت را پشت سر می گذارد.

طی سال 2018 سامسونگ توانست مانند سال های قبل، با عرضه 291 میلیون تلفن هوشمند به بازار، به عنوان برترین شرکت تولید کننده تلفن همراه در این زمینه شناخته گردد. این شرکت در سال 2018 سهم 20 درصدی از بازار کل جهان را در اختیار داشت. پس از سامسونگ، شرکت اپل با فروش سری آیفون های خود، تعداد 206 میلیون تلفن هوشمند به فروش رساند و 14 درصد بازار جهانی را مال خود کرد. شرکت هوآوی با اختلاف بسیار کم، با فروش 205 میلیون گوشی همراه و همان سهم 14 درصدی، در تعقیب اپل بود. شرکت های شیائومی، اوپو، ویوو، ال جی و لنوو نیز در ادامه این فهرست و با سهم بازار کمتر از 10 درصد، حضور داشتند.

هرچند به نظر می رسد طی چندین سال آینده، فهرست سه شرکت برتر از نظر فروش تلفن هوشمند، عضوی به جز سامسونگ، هوآوی و اپل نداشته باشد، اما این شرکت ها در رقابت با یکدیگر، جایگاه های متفاوتی به دست می آورد. در سال میلادی گذشته، سامسونگ پیروز شد حدود 5 میلیون تلفن هوشمند بیشتری به فروش برساند. این افزایش فروش خفیف ثمره معرفی مدل های جذاب و مقرون به صرفه سری گلکسی A است. این درحالی است که پرچمداران سامسونگ در سال گذشته طبق انتظار این شرکت، فروش نداشتند و سامسونگ پرچمداران کمتری را به بازار عرضه کرد.

اما هوآوی خاتمه توانست به صوت قطعی و رسمی، اپل را شکست دهد. حتی تحریم های آمریکا نیز نتوانست مانع رشد این شرکت گردد و اپل در نهایت از هوآوی شکست خورد. هوآوی در سال گذشته نزدیک به 30 میلیون تلفن هوشمند بیشتری به بازار عرضه کرد، این رشد قابل توجه با وجود تحریم ها و افت فروش این شرکت در ماه های خاتمهی سال به دست آمد، هوآوی قصد داشت تا در سال 2019، مقام اولی سامسونگ را نیز از چنگ این شرکت درآورد. سهم بازار هوآوی از 14 درصد به 16 درصد افزایش پیدا کرده است، با دو درصد رشد، بیشترین مقدار افزایش سهم بازار در سال 2019 محسوب می گردد. سامسونگ تنها یک درصد رشد سهم بازار داشت.

شرکت اپل با وجود عرضه پیروزیت آمیز سری آیفون 11، در سال 2019 از هوآوی عقب ماند و با 10 میلیون کاهش فروش و یک درصد افت سهم بازار، در حال حاضر در مقام سوم برترین تولید کنندگان تلفن هوشمند در جهان ایستاده است. مدیران اپل از مدت ها پیش این پیش بینی را داشتند و به همین جهت این شرکت در سال جاری، یک مدل میان رده با کیفیت و با قیمت اقتصادی با نام آیفون 9 را روانه بازار خواهد کرد. اولین مدل اقتصادی اپل آیفون SE نام داشت که با 30 میلیون نسخه فروش، یکی از محبوب ترین محصولات اپل به شمار می رود. پیش بینی می گردد این شرکت در خاتمه سال 2019، فروش خود را حدود 20 میلیون نسخه افزایش دهد.

بعد از اپل، شرکت شیائومی دیده می گردد، این شرکت نیز فروش خود را افزایش داده و از 119 میلیون تلفن هوشمند در سال 2018، به 124 میلیون تلفن هوشمند در سال 2019 رسیده است. البته سهم بازار این شرکت نسبت به سال قبل تغییری نکرده و هنوز هم 8 درصد از بازار جهانی در دستان شیائومی است. مقدار گسترده ای از این سهم بازار، به کشور هند تعلق دارد، شیائومی در هند یک برند محبوب محسوب می گردد و فروش بالایی دارد. شرکت اوپو، پنجمین شرکت از نظر عرضه تلفن هوشمند در بازار است. این شرکت نسبت به سال 2018 تنها 800 هزار نسخه تلفن هوشمند بیشتری فروخته و مانند هوآوی سهم بازار اوپو نیز تغییری نداشته است.

اما سنگین ترین کاهش فروش تلفن هوشمند در سال 2019 برای شرکت کره ای ال جی است، این شرکت در سال 2018 بیش از 40 میلیون تلفن هوشمند به فروش رساند که این مقدار در سال گذشته به نزدیک 30 میلیون نسخه رسید، با توجه به تولیدات محدود ال جی، این مقدار افت فروش به معنای از دست دادن 25 درصد از تولیدات بخش تلفن همراه این شرکت است. ال جی همچنین یک درصد از سهم 3 درصدی بازار جهانی را از دست داد.

شرکت ریلمی یکی از برند های جدید سال 2019 بود، ریلمی تا سال 2018 یکی از برند های زیرشاخه شرکت اوپو محسوب می شد، اما در خاتمه سال 2018، خبر جدایی ریلمی از اوپو و مستقل شدن این برند، منتشر شد. ریلمی در سال 2019 به عنوان یک برند مستقل 20 میلیون تلفن هوشمد به بازار عرضه کرد که برای سال نخست، رقمی قابل توجه است. ریلمی تخت نظر اوپو، تنها 4 میلیون تلفن هوشمند تولید می کرد.

در گزارش اقتصادی هر شرکت، سال به چهار فصل یا چهار بازه سه ماهه تبدیل می گردد. در جدول زیر مقدار فروش و افت و خیز 5 شرکت برتر بازار طی سه سال اخیر را مشاهده می کنید. بازی زمانی این جدول از سه ماهه ابتدای سال 2017 (Q1، 2017) آغاز و به سه ماهه چهارم سال 2019 (Q4، 2019) ختم می گردد.

همانطور که مشاهده می کنید شرکت سامسونگ از ابتدای سال 2017 با افت فروش نسبی همراه بوده است، سامسونگ در سه ماهه سوم سال 2019، بیشترین مقدار فروش خود در سال گذشته را تجربه کرد. اما برخلاف سامسونگ، هوآوی از ابتدای سال 2017، فرایند صعودی را در بازار طی می کند، این شرکت در سال گذشته طی سه ماهه سوم بالاترین میزان فروش خود را به دست آورد. اما شرکت اپل که تنها در سه ماهه خاتمهی هر سال و همزمان با معرفی سری پرچمدار جدید خود، با افزایش فروش همراه می گردد، طی سال گذشته نیز در 9 ماه ابتدایی شرایط قابل توجهی نداشت، اما در سه ماه خاتمهی، بیش از سامسونگ و هوآوی، گوشی هوشمند فروخت و عمده فروش این شرکت به بازه زمانی سه ماه خاتمه سال بازمی گردد.

هوآوی پس از قطع همکاری با گوگل در سه ماهه خاتمهی سال 2019، با 7 درصد افت فروش همراه بود که با ادامه دار شدن این فرایند، ادامه کار برای این شرکت چینی، سخت خواهد شد. هوآوی تا به امروز این مقدار کاهش فروش را تجربه نکرده است. پیش بینی می گردد سال 2020 برای هوآوی و به طور کلی شرکت های چینی چالش های زیادی را به همراه داشته باشد، از روز های ابتدایی سال این کشور درگیر ویروس کرونا بوده و همین مورد بسیاری از شرکت ها و کارخانه های این کشور را به تعطیلی کشانده است، اقتصاد چین با جنگ تجاری آمریکا نیز دست و پنجه نرم می کند و غرب به سختی مقابل رشد اقتصادی چین ایستاده است. با این وجود باید منتظر نشست و دید چین و شرکت های چینی، در ادامه سال چه شرایطی را خواهند داشت.

گزارش از عبدالله مطیع

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 6 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 369

به "جدول فروش شرکت های مختلف در سال 2019، هوآوی با وجود تحریم ها بالاتر از اپل ایستاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جدول فروش شرکت های مختلف در سال 2019، هوآوی با وجود تحریم ها بالاتر از اپل ایستاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید