بازگشت 3 تا 5 هزار تن شیر به کارخانه های لبنی در یک روز
به گزارش راوه بلاگ، محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران با اشاره به ادامه موج تخریبی برنامه صبحگاهی صدا و سیما درباره آلودگی شیر، اظهار کرد: برآوردهای اولیه نشان می دهد فقط در روز اول به میزان 3 تا 5 هزار تن شیر برگشتی به کارخانه های لبنی داشته ایم.
جهت دریافت خدمات طراحی ویلا در شمال با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
او ادامه داد: علاوه بر آن شنیده های ما حاکی از آن است که تأثیر منفی اظهار نظرهای غیر کارشناسی در برنامه صدا و سیما موجب شده خانواده ها در استان ها کم برخودار از دریافت شیر رایگان مدارس خودداری می نمایند.
به گفته بنی طبا؛ تأثیر منفی برنامه غیر کارشناسی صدا و سیما محدود به داخل کشور نیست و تخریب برندهای لبنی ایران در بازار صادراتی توسط رقبا شروع شده است.
او افزود: خبرهای به دستمان رسیده که نشان می دهد فیلم صداوسیما در حال دست به دست شدن در کشورهای همسایه با عنوان ایرانی ها به ما سم می دهند، است.
بنی طبا با تاکید بر اینکه 90 درصد صنایع لبنی متعلق به بخش خصوصی است و این صنعت جزو معدود صنایع کشور است که به درستی خصوصی سازی شده است، اظهار کرد: میزان رقابت در این صنعت آنچنان بالا است که هیچ برندی ریسک فراوری محصول کم کیفیت را نمی کند چون به خوبی می داند که از بازار مصرف کنار گذاشته خواهد شد.
او اظهار کرد: تنوع برندهای حاضر در بازار به مصرف نماینده این اجازه را می دهد که به راحتی هر برند که کیفیت بالاتری داشته باشد را انتخاب کند و این به معنی فضای به شدت رقابتی برای افزتیش کیفیت محصول است.
بنی طبا با یادآوری اینکه برندسازی در بازار رقابتی داخلی و خارجی کار بسیار زمان بر و پرهزینه است، گفت: در حال حاضر تعدادی از برندهای ایرانی در میان برندهای جهانی شناخته شده اند و این موفقیت بدون رعایت استانداردهای بین المللی ممکن نیست.
او کاهش مصرف سرانه شیر و لبنیات را بزرگترین دغدغه پیش روی کشور وصنعت لبنیات مطرح نمود و گفت: کاهش مصرف سرانه شیر و لبنیات خود را با موجی از بیماری های استخوانی و گوارشی نشان خواهد داد که هزینه های درمان بسیاری را بر بودجه کشور و جیب خانوارهای ایرانی تحمیل خواهد نمود.
او خطای صدا و سیما برای پخش برنامه غیر کارشناسی را امری مسبوق به سابقه دانست و افزود: پیش تر نیز صدا و سیما با دامن زدن به وجود پالم یا دیگر افزودنی های غیر مجاز در لبنیات در کاهش سرانه مصرف شیر و محصولات لبنی به عنوان ارزشمندترین و کامل ترین غذایی که هر انسان باید همیشه از آن استفاده کند، مؤثر بوده است.
بنی طبا افزود: در برنامه مورد بحث بار دیگر مجری صدا و سیما استفاده از پالم یا افزودن ماده شوینده وایتکس را بیان کرد در حالی که بارها از سوی کارشناسان به شدت رد شده بود. عجیب است که ادعای وجود پالم در محصولات لبنی در حالی تکرار شد که وزیر بهداشت سابق که به طرح این موضوع پرداخته بود خود متوجه اشتباهش شد و آن ادعا را پس گرفت اما متاسفانه مثل پالم و اتهامات دیگر به صنعت لبنیات مثل خانه ای است که می گردد یک شبه آن را خراب کرد اما مدت ها زمان می برد که بتوان آن را از نو ساخت.
بنی طبا افزود: در ماجرای پالم، یک سال و نیم طول کشید تا میزان فروش محصولات لبنی به قبل از طرح آن ادعای غلط و نادرست بازگردد.
او در پاسخ به این سؤال که برای جبران این ماجرا چه باید کرد،؛ یکی از راه های جبران اشتباه پیش آمده را فرهنگسازی مصرف شیر در رسانه ملی دانست و گفت: از مسئولان ارشد صدا و سیما به طور خاص و از عموم مسئولان کشور به طور عام انتظار می رود که برای نشان دادن مسئولیت پذیری خود در قبال آنچه رخ داده و به نام و برای تضمین سلامت مردم ایران در مقابل رسانه ها و دوربین ها حاضر شوند و ضمن نوشیدن شیر مردم را دعوت نمایند که شیر بنوشند و سلامت فرزندان خود را با استفاده از شیر سالم تضمین نمایند و فریب اطلاعات غلط درباره صنعتی که پایه و اساس آن برای تضمین سلامت و امنیت غذایی مردمان این کشور بنا شده است را نخورند.
بنی طبا افزود: اگر ریاست صدا و سیما از نتایج تبلیغات منفی علیه صنایع لبنی و تأثیر آن بر سلامت جامعه مطلع بود در انجام این امر و برطرف ابهام لحظه ای تعلل نمی کرد. همین انتظار از مدیر شبکه 3 سیما هم می رود که نسبت به آنچه تحت مجموعه تحت مدیریت اش رخ داده بی تفاوت نباشد. اصولاً از صدا وسیما به عنوان رسانه ملی که در قبال فرهنگ مصرف و سلامت جامعه مسئولیت مستقیم دارد انتظار داریم در مرکز کمپین فرهنگ سازی مصرف شیر قرار بگیرد و تهدید پیش آمده را تبدیل به فرصتی برای تضمین سلامت جامعه کند.
وی یکی دیگر از تهدیدات تخریت شیر و لبنیات را سوق دادن مردم به مصرف لبنیات سنتی مطرح نمود و افزود: همانطور که در ماجرای پالم دیدیم اینبار نیز این تهدید وجود دارد که مردم بیشتر به سمت مصرف لبنیات سنتی بفرایند که خود تهدید جدی دیگری برای سلامت مردم است. این درحالی است که هیچ نظارتی بر روی محصولات لبنی که بشکل سنتی و در واحدهای صنفی فراوری و توزیع می شوند اعمال نمی نمایند.
بنی طبا اظهار کرد: با توجه به استانداردها و رویه های سفت و سختی که در کارخانه های فراوری لبنیات وجود دارد، امکان ورود شیر خام فاقد کیفیت و سلامت به فرایند فراوری این کارخانه ها وجود ندارد. حال باید مردم از خود بپرسند که شیر خام فاقد کیفیتی که از سوی کارخانه های لبنی و برندهای معتبر پس زده شده و تحویل گرفته نمی گردد در کجا و توسط چه واحدهایی استفاده می گردد؟
سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 2 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت صنایع لبنی مشغول به کار هستند، افزود: این صنعت ظرفیت بالایی برای افزایش اشتغال زایی دارد به نحوی که می تواند عاملی برای فقر زادیی در روستاها باشد. توجه داشته باشید که شیر خام مورد استفاده کارخانه ها از خارج از کشور تأمین نمی گردد و به همین دلیل زمانی که با توسعه این صنعت و افزایش تقاضا در بازار روبرو باشیم، طبیعتاً این روستاها و مناطق محروم کشور هستند که با فراوری شیر با کیفیت و فروش آن به کارخانه های لبنی خواهند توانست حجم بالایی از سرمایه و پول را به خانوارهای روستایی سرازیر نمایند.
بنی طبا گفت: این صنعت امکان آن را دارد تا با یاری دولت فراوری شیر با استاندارد را در روستاها توسعه دهد و از این طریق راهی برای اشتغالزایی و کاهش فقر فراهم نماید.
منبع: اتاق بازرگانی ایران