اعلام نتایج تحقیقات داروهای موثر بر کرونا، هزینه بری بعضی درمانها
به گزارش راوه بلاگ، دکتر مصطفی قانعی در مصاحبه با خبرنگاران در مورد آخرین کارازمایی های بالینی بعضی داروها روی بیماری کرونا با بیان اینکه تا به امروز 70 مجوز مداخلات دارویی داده شده است، گفت: این مداخلات یا تحقیق روی دارو بوده و یا درمان هایی مانند سلول درمانی، پلاسمادرمانی و.... بوده است.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا خاطر نشان کرد: تحقیقات روی داروی فاواپیراویر روی 140 نفر بیمار اجرا شده است؛ تحقیقات جدید در خصوص این دارو هم حکایت از عدم اثربخشی داشت به همین دلیل مصوبه آن در کمیته علمی مبنی بر عدم ورود به پروتکل درمانی بود.
وی در خصوص داروی رمدیسیور گفت: این دارو احتیاج به تحقیقات بیشتری دارد و طی دو هفته آینده نتایج اولیه در کمیته علمی مقابله با کرونا مورد بحث و آنالیز قرار می گیرد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در خصوص سایر داروها و روش های درمانی گفت: تزریق سلول های بنیادی برای درمان کرونا در کمیته علمی بحث شد و به دلیل هزینه بالایی که دارد به عنوان تحقیق مرز دانشی در حال پیگیری است؛ همچنین به دلیل اینکه هزینه بالایی دارد برای کل کشور قابل انجام نیست.
وی در خصوص هیدروکسی کلروکین گفت: در خصوص این دارو هم در جلسه هفته آینده کمیته علمی مقابله با کرونا بحث خواهیم کرد.
قانعی مطرح کرد: در واقع نتایج همه اقدامات مداخلاتی برای درمان کووید 19 هنوز اعلام نشده است و قرار است در جلسه های بعدی کمیته علمی مورد بحث و آنالیز قرار بگیرد؛ در واقع باید نتایج تعیین گردد سپس وارد پروتکل درمانی گردد.
وی نسبت به شرایط ورود یک نتیجه مداخلاتی در پروتکل درمانی کرونا گفت: ابتدا باید سلامت دارو و درمان مورد نظر تایید گردد و اگر سلامت آن تایید شد اثر بخشی آن مورد آنالیز قرار بگیرد؛ بعد از آن هزینه باید مورد تایید قرار بگیرد تا در پروتکل درمانی وارد گردد؛ در واقع اگر هزینه-اثر بخشی، اثربخشی-سلامت تایید گردد در کمیته علمی کرونا مورد بحث و آنالیز قرار می گیرد.
رئیس کمیته علمی کرونا در پاسخ به اینکه آیا به غیر از 70 مداخله درمانی تحقیقات جدیدی پیشنهاد شده است، گفت: هنوز مورد جدیدی برای تحقیقات پیشنهاد نشده است.
قانعی با تاکید بر اینکه ایران در حوزه مقابله با بیماری کرونا نه تنها از دیگر کشورها عقب تر نیست بلکه در فراوری بعضی تجهیزات مقابله با کرونا جلوتر از آنها هم هست، اعلام نمود: ایران در تحقیقات کرونا پیشرو بوده و تحقیقات متعددی مانند سلول درمانی، پلاسما درمانی، سورفکتانت که درمان های پیشرفته ای هستند در حال اجرا است.
منبع: خبرگزاری مهرbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا