مدیریت درخشان بحران کرونا بوسیله رهبران زن از شرق تا غرب
به گزارش راوه بلاگ، بحران کرونا دنیا را درنوردید و ما را با ابعاد تازه ای از سیاست و مدیریت روبرو کرد. به نظر می رسد رهبری درخشان زنان تعامل مثبت تری با این بحران داشته است. تجربه پیروز آلمان، تایوان و نیوزلند همگی مورد توجه رسانه های بین المللی بوده است.

به گزارش خبرنگاران، مرکل با تکیه بر علم و سیاست، برنامه دولت آلمان جهت ورود محتاطانه و مجدد به زندگی را ارائه کرد؛ به گزارش نیویورک تایمز، به نظر می رسد که اعلامیه وی گذشته از هر تحسین، مجددا آلمان را به بزرگترین اقتصاد اروپا تبدیل کرد و یک رهبر واقعی در قاره سبز و نمونه ای مثال زدنی برای ملل غربی که درگیر مسائل اقتصادی ناشی از بحران کرونا هستند، معرفی کرد.
مرکل به عنوان یک فیزیکدان آموزش دیده، با قاطعیت و تمرکز، ضمن کسب توافق رهبران منطقه ای در سیستم فدرال آلمان، برنامه گام به گام دولت را اعلام نمود. رویکردی که در تضاد آشکار با تقسیمات سیاسی ایالات متحده بود، جایی که مقامات منطقه ای اغلب با رئیس جمهور ترامپ به دلیل پیش بینی های قلدرمآبانه و نابجا در خصوص این بحران اختلاف داشتند.
از دیگر سو تایمز به عوامل پیروزیت و درس هایی که کشور تایوان از بحران کرونا گرفته پرداخته است. تایوان جزیره ای از مقاومت است. قرن ها سختی، این جامعه را برای سازگاری و بقا در شرایط گوناگون آب دیده نموده است. با وجود ماهیت بسیار آلوده ویروس کرونا و نزدیکی تایوان به منشا این ویروس، شهر ووهان در چین، شیوع عمده این بیماری در تایوان کنترل شد.
مرکل، آردرن، اینگ ون
اینگ ون، رئیس جمهور 63 ساله تایوان دانش آموخته اقتصاد است. او پیروزیت کشورش را به همبستگی و همکاری ارگان های مختلف این کشور مرتبط دانست. ترکیبی از کوشش های متخصصان پزشکی، دولت، بخش خصوصی و جامعه به طور کلی باعث شد که این کشور عملکرد مناسبی داشته باشد.
دسامبر گذشته (دی ماه 98)، هنگامی که نشانه های بیماری مسری تنفسی جدید در چین ظاهر شد، این کشور آغاز به نظارت بر ورودی مسافران از ووهان کرد. با گذشت یک ماه، مرکز فرماندهی اپیدمی را برای انجام اقدامات پیشگیرانه تشکیل داد. محدودیت های سفر را معرفی و پروتکل های قرنطینه ای را برای مسافران پرخطر وضع کرد.
تایوان دارای یکی از برترین سیستم های مراقبت های بهداشتی در دنیا است. این کشور از قابلیت های تحقیقاتی قوی خود برای انتشار اطلاعات شفاف استفاده کرد و به طور مؤثری ویروس را در مرزهای خود مدیریت کرد.
مدیریت پیروز دولت نیوزلند به رهبری خانم آردرن نیز رسانه ای شد. این کشور با وضع قرنطینه ای سرسختانه، هدف خود را نه مهار، که از بین بردن کروناویروس در مدت زمان یک ماه قرار داد و تنها دو هفته بعد، آمار موارد ابتلا در دو روز متوالی کاهش داشت. بعضی فعالان سیاسی ضمن انتقاد از سیاست های دولت ترامپ به عنوان بحرانی ترین کشور در زمینه کرونا از وی خواستند تا با الگو قرار دادن دولت نیوزلند اقدامات مناسبی را جهت کنترل شرایط رو به وخامت در آمریکا اتخاذ کند.
آردرن 39 ساله، در نشستی خبری اعلام نمود که وی و سایر وزرای دولت نیوزلند و مدیران ارشد خدمات عمومی برای همبستگی با افراد آسیب دیده از بحران کرونا، برای مدت شش ماه 20 درصد کاهش دستمزد خواهند داشت. به گزارش CNBCT، وی اذعان داشت که اگرچه این اقدام به خودی خود باعث تغییر شرایط اقتصادی دولت نمی گردد اما اقدامی در راستای اثبات صندلی رهبری جامعه است.
بر این اساس به نظر می رسد رهبری متحد کننده زنان در عرصه سیاست، عملکردی پیروز در مدیریت بحران دنیای کرونا داشته است. تجربه ای که آنالیز شاخص های پیروزیت آن می تواند برای دولت های دیگر دنیا راهگشا و الهام بخش باشد.
ترجمه: فاطمه عباسی
منبع: همشهری آنلاین