افزایش 100 درصدی قیمت تن ماهی
به گزارش راوه بلاگ، دبیر اجرایی سندیکای صنایع کنسرو ایران خاطر نشان کرد: قیمت تن ماهی نسبت به سال گذشته بیش از 100 درصد افزایش نرخ را تجربه نموده و همین مسئله باعث کاهش مصرف تن در بین مردم شده است. این روزها مردم ضروریات خود را تهیه می نماید و به اندک نیازهای خود بسنده می نماید. کاهش تقاضا در نهایت باعث شده که واحدهای فراوری با نصف ظرفیت اقدام به فراوری نمایند.

محمد میررضوی، با اشاره به پروژه شفاف سازی قیمت ها به وسیله درج قیمت فراورینماینده بر روی کالاها، گفت: وزارت صمت برای جلوگیری از سودجویی و رشد قیمت ها این بخشنامه را ابلاغ نموده است واحدهای فراوریی مسئله ای با اجرای بخشنامه ندارند اما بر این باورند که نمی توان این طرح را به صورت ضرب الاجلی اجرا کرد و برای عملیاتی کردن آن و فراهم کردن زیرساخت های اجرای آن به یک فرصت 3 ماهه احتیاج داریم.
وی در ادامه با ذکر مثالی چالش های پیش روی اجرای این طرح را شرح داد و اضافه کرد: تردید نداشته باشید که با اجرای این طرح دیگر قیمت تن ماهی و دیگر اقلام مشمول این طرح در منطقه ها مختلف تهران یکسان نخواهد بود چراکه هزینه های اجاره و حمل نقل یک واحدی صنفی در خیابان تجریش با ورامین فرق دارد از این رو قیمت ها نیز متفاوت خواهد شد به عبارت دیگر قیمت ها رقابتی می شوند.
به گفته این فعال مالی، این احتمال وجود دارد که با اجرایی شدن این طرح تنش ها بین فروشنده و مصرف نماینده بر روی قیمت تشدید گردد.
میر رضوی در پاسخ به این پرسش که سازوکار قیمت مصرف نماینده چگونه خواهد بود؟ مصرف نماینده چگونه باید تشخیص دهد فروشنده کالایی را با قیمت مناسب به خریداران عرضه می نماید؟ گفت: سازوکار مشخص قیمت به واحدهای عرضه کالا داده می گردد اما محاسبه سودهای قانونی به عهده فروشگاه زنجیره ای و مغازه داران است.
دبیر اجرایی سندیکای صنایع کنسرو ایران با اشاره به حسن های اجرای این طرح گفت: واسطه ها در این طرح حذف خواهند شد و زمینه را برای رسیدن به قیمت های شفاف فراهم می گردد.
بنا به اظهارات این فعال مالی، با اجرای این طرح قیمت تن ماهی و کنسروها ممکن است 1 تا 2 درصد کاهش نرخ را تجربه نمایند.
وی با بیان اینکه قیمت کنسروها و تن ماهی در هفته های اخیر ثابت مانده است، اضافه کرد: تغییر نرخی در قیمت این اقلام اعمال نشده است و قیمت تن ماهی 31 هزار تومان است و نرخ بعضی برندهای متفرقه 5 تا 6 هزار تومان پایین تر خواهد بود.
میررضوی در انتها به اشاره به کاهش مقدار مصرف تن ماهی در کشور، خاطر نشان کرد: قیمت تن ماهی نسبت به سال گذشته بیش از 100 درصد افزایش نرخ را تجربه نموده است همین مسئله باعث کاهش مصرف تن در بین مردم شده است. این روزها مردم ضروریات خود را تهیه می نماید و به اندک احتیاجهای خود بسنده می نماید. کاهش تقاضا در نهایت باعث شده که واحدهای فراوری با نصف ظرفیت اقدام به فراوری نمایند.
منبع: اتاق بازرگانی ایران